Najbolji srpski automobilista Dušan Borković briljirao je prvog takmičarskog dana na 55. Srbija reliju. Posle šest izvezenih brzinskih ispita Borković je ubedljivo prvi u generalnom plasmanu sa 1 min i 16 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Stajkova iz Bugarske i 1 min i 27 sekundi prednosti u odnosu na još jednu bugarsku posadu, Surilova i Zdravkova.

Zajedno sa suvozačem Igorom Marković, Borković je tokom prvog dana bio ubedljivo prvi na pet od ukupno šest brzinaca.

Povezana vest:  Vesnić i EKO tim narednog vikenda u Banjaluci

Srpska posada sa brojem 62 koju čine Borković i Marković uspela je da obori sopstveni rekord staze na brzinskim ispitima Stanišinci i Silver. Prethodne rekorde postavili na prethodnim relijima, što samo potvrdjuje odličnu formu dvostrukih šampiona Srbija relija.

Danas su svoje umeće dokazali na šest specijalnih ispita: Stanišinci 1, Silver 1, Župa 1, Stanišinci 2, Silver 2, Župa 2.  Uigrani pobednički tandem nesumnjivo predstavlja najveće favorite ovog najznačajnijeg regionalnog automobilskog takmičenja.

Povezana vest:  FORMULA 1, Kimi Raikonen za volanom bolida F1, posle dve godine pauze

Uprkos manjem izletanju na poslednjem brzincu, vozač NIS Petrol Racing Tima nakon prvog dana takmičenja je rekao da je zadovoljan rezultatom i da se nada trećoj pobedi na Srbija reliju.

Nezaustavljivi duo Borković-Marković sutra očekuje još šest specijalnih brzinskih ispita na stazama Klobuk, Župa Tamjanika, Stanišinci, Klobuk 2, Župa Tamjanika 2, Stanišinci 2.

Povezana vest:  INDIKAR, AKTUELNI ŠAMPION ODBRANIO TITULU, Repriza Frankitija

FOTO: PR tim