Najbolji srpski automobilista Dušan Borković briljirao je prvog takmičarskog dana na 55. Srbija reliju. Posle šest izvezenih brzinskih ispita Borković je ubedljivo prvi u generalnom plasmanu sa 1 min i 16 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Stajkova iz Bugarske i 1 min i 27 sekundi prednosti u odnosu na još jednu bugarsku posadu, Surilova i Zdravkova.

Zajedno sa suvozačem Igorom Marković, Borković je tokom prvog dana bio ubedljivo prvi na pet od ukupno šest brzinaca.

Povezana vest:  MOTO GP, Marko Simončeli poginuo na stazi

Srpska posada sa brojem 62 koju čine Borković i Marković uspela je da obori sopstveni rekord staze na brzinskim ispitima Stanišinci i Silver. Prethodne rekorde postavili na prethodnim relijima, što samo potvrdjuje odličnu formu dvostrukih šampiona Srbija relija.

Danas su svoje umeće dokazali na šest specijalnih ispita: Stanišinci 1, Silver 1, Župa 1, Stanišinci 2, Silver 2, Župa 2.  Uigrani pobednički tandem nesumnjivo predstavlja najveće favorite ovog najznačajnijeg regionalnog automobilskog takmičenja.

Povezana vest:  Nakon sjajne prve trke na startu TCR svetskog takmičenja, Borkovića u drugoj zaustavio automobilski incident

Uprkos manjem izletanju na poslednjem brzincu, vozač NIS Petrol Racing Tima nakon prvog dana takmičenja je rekao da je zadovoljan rezultatom i da se nada trećoj pobedi na Srbija reliju.

Nezaustavljivi duo Borković-Marković sutra očekuje još šest specijalnih brzinskih ispita na stazama Klobuk, Župa Tamjanika, Stanišinci, Klobuk 2, Župa Tamjanika 2, Stanišinci 2.

Povezana vest:  RELI, SEBASTIJAN LOEB SLAVIO DRUGI PUT U FINSKOJ POSLE TRI GODINE

FOTO: PR tim