Predsednik Stušnog žirija 12. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS je proslavljeni reditelj Dragoslav Lazić.

Dragoslav Lazić je rođen 23. novembra 1936. godine u selu Ribare, Jagodina. Završio je gimnaziju u Jagodini a Pravni fakultet i Višu filmsku školu u Beogradu. Lazić je režirao brojne filmove za koje je dobijao značajne nagrade, ali je ipak najveći trag ostavio serijama ParničariMuzikanti , Ljubav na seoski načinGrađani sela Luga i Doktorka na selu..

Povezana vest:  Premijera nove serije "To je greh" 23. januara

U ovogodišnjem Stučnom žiriju nalaze se : Jelena Jovović urednica TV Novosti, Radenko Marković profesor Fakulteta dramskih umetnosti, Zoran Panović novinar i Mia Begović glumica iz Hrvatske.

Strukovni žiri predvodi glumica Sonja Damjanović, a slede Jelena Stolica (nominuje za režiju) Željko Hubač (scenario) Igor Šunter (fotografija) Ana Golumbovski (montaža) Ašok Murti (kostim) i Dejan Pejović – Peja (muzika)

Povezana vest:  Premijera specijala "Hari Poter 20. godišnjica: Povratak u Hogvorts" u januaru 2022. na HBO GO-u

Nagrade Zlatna antena dodeljuju se na osnovu mišljenja Stručnog žirija od pet članova i Strukovnog žirija od sedam članova u 13 kategorija. Nagrade publike dodeljuju se za najgledaniju seriju iz Srbije, za najpopularniju seriju iz regiona i za glumački par kompanije Novosti.

12. međunarodni Festival drama i serija FEDIS održava se od 4. do 6. oktobra u Domu omladine Beograda.

Povezana vest:  Druga sezona dokumentarno-igrane serije "Genije" – Pikaso stiže u aprilu na kanal National Geographic