Guardiola_ZABRINUT

Žozep Gvardiola: Ne mora Barsa da pobedi u baš svakoj utakmici

U subotu su Barselonini fudbaleri bili suočeni s nečim što nisu doživeli četiri meseca, gubili su utakmicu u Primeri. Na gostovanju je kod Sportinga u susretu 23. ligaškog kola završilo 1-1.

Poslednja ekipa koja je protiv Barselone vodila tokom utakmice španskog prvenstva bila je Valensija u utakmici sedmog ligaškog kola. Završilo je 2-1 za „katalonski ponos“.

Povezana vest:  Odluka o Lipiju do kraja maja

-Nisam zadovoljan bodom, sve osim pobede za mene nije dobar rezultat, ali samo zato što smo mi Barsa ne znači da moramo uvek pobeđivati, i nama se može dogoditi remi ili poraz – rekao je trener Barselonine ekipe Žozep Gvardiola.

Iako je Barselona u utakmici bila ta koja je diktirala tempo i konstantno pretila suparničkom golu, više od boda, nakon šesnaest uzastopnih ligaških pobeda, nije se u subotu moglo osvojiti. Gvardiola otkriva i zašto:

Povezana vest:  Barselona ubedljiva na gostovanju u Bilbau

-Sporting je igrao savršeno, njihov trener Manolo Prećiado je na vrlo dobar način pristupio utakmici. Nismo pobedili, ali napravili smo sve da dođemo do tri boda. Očekivali smo ovakvu utakmicu i znali smo da neće biti lako protiv desetorice odbrambeniih igrača.