tomislav_karadzic_kzn_hajat

FSS demantovao tvrdnje predsednika OKS

Fudbalski savez Srbije (FS S) demantovao je danas tvrdnje predsednika Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divca da je od te organizacije tražio novac za pripreme fudbalera na Olimpijskim igrama 2012, iako se oni i nisu kvalifikovali za to takmičenje.

FSS je podsetio da je prošlog meseca zatražio sastanak s predstavnicima OKS kako bi se rešili problemi u komunikacije između dve organizacije.

Na tom sastanku predsednik FSS-a Tomislav Karadžić želeo je i da ukaže da ta organizacije ima loš položaj u OKS-u, kao i da informiše kolegu, Vlade Divca, o aktivnostima saveza.

-Na našu zalost, iz OKS-a nam je pisanim putem predložen samo jedan termin održavanja sastanka – 9. februar ove godine, na dan kada su naše A i mlada reprezentacija igrale prijateljske utakmice u Izraelu – navodi se u odgovoru FSS-a.

Povezana vest:  Odložena odluka UEFA o incidentu u Kruševcu

Na sajtu ove organizacije objavljeno je i pismo koje je 20. januara Karadžić poslao Divcu.

-Jedinstveni zaključak članova najvišeg tela fudbalske organizacije u Srbiji jeste da je do narušavanja odnosa došlo zbog neodmerenih i paušalnih ocena predsednika OKS-a o radu FSS-a, koje su se kasnije pojačale u mnogim segmentima i izazvale potrebu da se o tome raspravlja na sednici Izvrsnog odbora FSS-a – navodi se u pismu, u kojem Karadžić podseća da FSS nema predstavnika u Predsedništvu OKS-a.

Povezana vest:  Djukić: Respektujemo Budućnost

Predsednik FSS-a je napisao i da je reprezentacija u prošloj godini igrala na Svetskom prvenstvu i da je, praktično, završena izgradnja Kuće fudbala u Staroj pazovi.

Karadžić je u pismu istakao da je FSS svestan da postoje problemi u srpskom fudbalu, a kao najveći je označio slabu infrastrukturu.

-Nažalost, opšta ekonomska situacija u zemlji, svetska ekonomska kriza, slabe finansijske mogućnosti klubova, neregulisanost vlasničkih odnosa na sportskim objektima-stadionima, uticali su na to da već čitav niz godina imamo samo pet stadiona na kojima se mogu igrati utakmice UEFA klupskih takmičenja – stoji u pismu.

Povezana vest:  Abramovič zapretio igračima i treneru

Karadžić je naveo i da je „opšta ocena svih relevantnih fudbalskih faktora“ da su takmičenja u Jelen Superligi i Prvoj ligi Srbije sportska i regularna.

Divac je u ranijim nastupima izrazio sumnju u regularnost pojedinih utakmica u domaćim takmičenjima.

-Te ocene je izneo bez ikakvih relevantnih i pravno valjanih dokaza, iako je i sam kao jedan od rukovodećih ljudi FK Sloga iz Kraljeva, učesnik u fudbalskim takmičenjima. Takva paušalna procena i ocena takmičenja koje se odvija u sedam rangova i gde aktivno ucestvuje  2.247 klubova, samo doprinosi dezinformisanju sportske javnosti i ogorčenju kod velikog broja fudbalskih radnika – zaključio je Karadžić.

PHOTO: ataimages.rs