ronaldo_brazil

Svi žale zbog Ronaldove odluke – od igrača do predsednice

 

Odluka fudbalera Ronalda da završi karijeru i dan kasnije zauzima glavno mesto u brazilskoj javnosti, koja je jednoglasna u oceni da je on jedan od najboljih igrača svih vremena. Ronaldovu odluku prokomentarisali su svi redom, od bivših saigrača, preko trenera, do predsednika Brazila.

-Želim mu mnogo sreće šta god bude odlučio da radi u budućnosti. Siguran sam da će biti pravi fenomen, kao što je bio i tokom igračke karijere. Ronaldo je najbolji igrač koga sam gledao. Širom planete ljudi stalno pričaju o Peleu i Ronaldu – rekao je sadašnji reprezentativac Brazila Kaka.

Povezana vest:  Marković: Pobedićemo Rubin sa 2:0

Bivši selektor Brazila Karlos Alberto Pareira rekao je da je tužan zbog Ronaldove odluke.

-Ne pričamo o bilo kome, već o jednom od najboljih fudbalera svih vremena. Verovatno je među pet najboljih u istoriji ovog sporta – kazao je Pareira.

Ronaldov bivši saigrač iz reprezentacije, Ronaldinjo, kazao je da se radi o „fudbaleru koji je svima bio uzor i značio je mnogo ovom sportu“.

Ronaldo i Ronaldinjo su 2002. bili u sastavu koji je osvojio titulu prvaka sveta. Osam godina ranije, na početku karijere u nacionalnom timu, Ronaldo je igrao sa Romarijom, „karioke“ su i tada bile najbolje na Mundijalu.

Povezana vest:  Prosinečki: Ove sezone osvajamo Kup, a sledeće titulu

-Stvarno će mi nedostajati. Više nećemo biti u prilici da gledamo jednog najboljih igrača u istoriji fudbala – naveo je Romario.

Predsednica Brazila Dilma Rusef ocenila je da je Ronaldo učinio mnogo za svoju zemlju.

-Svi Brazilci će mu večno biti zahvalni, jer uradio mnogo za sportski ugled naše zemlje. On je zaista fenomen – istakla je predsednica Brazila.

Ronaldo je juče saopštio da se povlači iz fudbala zbog zdravstvenih problema, nakon 18-godišnje profesionalne karijere. On je istakao da se neće potpuno povući iz fudbala, jer želi da se posveti radu u sopstvenoj agenciji za sportski marketing i da pomogne dojučerašnjem klubu Korintijansu.

Povezana vest:  Maradona ima ponude iz Brazila i Evrope

-Biću neka vrsta ambasadora, pomoći ću Korintijansu da privuče novac i sponzore i promovisaću klub u inostranstvu – kazao je Ronaldo.

Brazilac je najavio i osnivanje fondacije koja će pomagati siromašnoj deci u Rio de Žaneiru.

Ronaldo je u karijeri igrao za brazilske timove Kruzeiro i Korintijans, holandski PSV, španske Barselonu i Real Madrid i italijanske Inter i Milan.