srb_ekipa_est

Severna Irska će ipak imati podršku u Beogradu

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je danas da dozvoli Fudbalskom savezu Severne Irske da dovede 200 gostiju za utakmicu protiv Srbije u Beogradu, koja će se igrati bez prisustva navijača.

Pored toga UEFA je odlučila i da fudbalski savezi obe zemlje dobiju i po 75 ulaznica za članove svojih delegacija. Pored gostiju i predstavnika oba saveza, utakmici će prisustvovati i svi akreditovani novinari.

Povezana vest:  Pobedniku Kupa afričkih nacija 1,5 miliona dolara

-U okviru dobre organizacije predstojeće utakmice narednih dana u Beogradu biće održan sastanak predstavnika saveza Srbije i Severne Irske na kojem će biti razmotrena sva bezbedonosna pitanja, a kojem će prisustvovati i specijalni komesar za bezbednost UEFA na ovoj utakmici, Keni Skot – navodi se u saopštenju FSS.

Utakmica Srbija-Severna Irska igra se 25. marta u Beogradu bez navijača, zbog kazne za FSS nakon divljanja huligana u Đenovi krajem prošle godine, tokom utakmice Italija-Srbija koja je igrana u okviru kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo.

Povezana vest:  Matić: Došlo je vreme da odem u jači klub

„Orlovi“ trenutno zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli C grupe kvalifikacija sa četiri boda, šest manje od vodeće Italije.