pele-world-cup

Pele: Bojim se da ćemo se propisno osramotiti

 

Na konferenciji za novinare koju je u Sao Paulu sazvao samo da bi prigovorio tempu i načinu kojim se Brazil (ne)priprema za Svetsko prvenstvo 2014. godine, Pele (70) je izjavio da se boji totalne blamaže.

-Jako sam zabrinut zbog kašnjenja radova na stadionima kao i izostanka bilo kakvih poboljšanja u našem zastrašujuće lošem sistemu vazdušnog saobraćaja – rekao je nekad najbolji fudbaler na svetu koji je dodao:

Povezana vest:  Mamić će prenoćiti u pritvoru

-Toliko smo energije i sredstava potrošili na to da bismo se izborili za domaćinstvo Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Sada je došao trenutak u kojem osećamo zabrinutost. Brazilu preti velika opasnost od totalne sramote.

Pele je novinarima kazao da je razgovarao sa vodećim ljudima Svetske (FIFA) ali i Evropske fudbalske federacije (UEFA), konkretno njenim predsjednikom Mišelom Platinijem. Svi su oni, kaže, vrlo zabrinuti.

Povezana vest:  Nedved: Konte će biti kao Lipi i Kapelo

Kad su u pitanju stadioni na kojima bi trebale da se igraju utakmice SP 2014. godine, na mnogima radovi kasne ili uopšte nisu počeli. Najhaotičnija je situacija sa novim stadionom u Sao Paulu, koji bi trebalo da bude mesto odigravanja svečanog otvaranja sledećeg Mundijala. Nakon što je FIFA-ina komisija otpisala Morumbi, postojeći stadion FC Sao Paula, jer ne zadovoljava standarde za nadgradnju, odluka je pala da se novi stadion izgradi za drugog gradskog velikana, Korintiansa. Zdanje od 60.000 mesta još nije doživelo ukopavanje prve lopate. Navodno će radovi napokon početi idućeg meseca.

Povezana vest:  33. KOLO SERIJE A, Roma novi lider, pobeda Juventusa, Milan se provukao

Osim stadiona, najvećim se problemima čine dotrajale i prilici sasvim nedorasli aerodromi širom zemlje.

-Imamo obavezu da organizujemo dobro Svetsko prvenstvo i da se pokažemo svetu u dobrom svetlu. Nažalost, već smo sada apsolutno zakazali – smatra trostruki svetski prvak.