FK_Smederevo

Fudbaleri Smedereva spremni za nastavak prvenstva

Fudbaleri Smedereva uspešno su okončali pripreme i spremni dočekuju nastavak državnog prvenstva, bez obzira što su danas u kontrolnoj utakmici izgubili od Inđije sa 1:0.

Prema rečima direktora kluba Gorana Bogdanovića, Smederevci su optimisti uoči susreta 16. kola u nedelju, iako gostuju u Beogradu favorizovanoj Crvenoj zvezdi.

-Spremni smo na sve protiv Crvene zvezde, za sedam dana na Marakani. Zvezda je Zvezda, ali videćemo kakvu će taktiku spremiti stručni štab na čelu sa Draganom Đorđevićem. Lično mislim da je sve moguće, pa i iznenađenje – izjavio je Bogdanović.

Povezana vest:  Morinjo kiritkovao novinare zbog objavljivanja razgovora

„Kao tim, moramo da budemo spremni na sve, i da pobedimo na Marakani, ali i da izgubimo sa 5:0“, dodao je on.

Na utakmici u Inđiji jedini pogodak postigao je štoper domaćih Borislav Jovanović iz prekida u 89. minutu.

-Malo smo i navijali da izgubimo barem jednu pripremnu utakmicu, pošto smo tokom zimskih priprema primili samo jedan gol, bez poraza – naveo je Bogdanović i izrazio zadovoljstvo spremnošću ekipe.

Povezana vest:  Robert Prosinečki: Svi smo očekivali pobedu

-Sve je funkcionisalo kako je stručni štab zamislio, naročito u prvom poluvremenu. Probali smo mlade igrače, koji su se dobro pokazali – rekao je Bogdanović.

Tokom zimskih priprema u Ohridu „oklopnici“ su zabeležili četiri pobede u šest odigranih kontrolnih utakmica.

Bili su bolji od makedonskog prvoligaša Teteksa (2:1), pobedili su Ohrid minimalnim rezultatom 1:0, a utakmica protiv Metalurga je prekinuta pri rezultatu 1:0 zbog neslaganja sa odlukama arbitra.

Povezana vest:  Degenek: Nastavićemo da se borimo za nove uspehe

Prethodno je savladan makedonski drugoligaš Vlaznimi rezultatom 6:0. Smederevci su bili bolji i od našeg superligaša Hajduka iz Kule (1:0), a prvu utakmicu u Ohridu „oklopnici“ su odigrali protiv Javora iz Ivanjice bez golova.

Smederevci su polusezonu završili na 8. mestu sa 20 osvojenih bodova, a meč protiv Crvene zvezde 14. avgusta, kada su bili domaćini, završen je bez golova.