real_madrid_slavlje_1

LIGA ŠAMPIONA

Real i Morinjo sutra žele istorijsku pobedu protiv Liona

 

Portugalski trener Žoze Morinjo pokušaće sutra da uradi ono što nije pošlo nijednom treneru Reala iz Madrida za rukom – da pobedi Olimpik iz Liona u Ligi šampiona. Madriđani u dosadašnjih šest duela protiv ove francuske ekipa imaju učinak od tri pobede i tri nerešena rezultata.

-Nemojte da mislite da sada ne spavam noću zbog ovih utakmica protiv Liona. Nema razloga za brigu, jer čim smo na žrebu saznali protivnika, počeli smo detaljno da ga analiziramo – rekao je Morinjo.

Povezana vest:  Fifa: Bez ijednog doping slučaja na Mundijalu

Prošle sezone Lion je eliminisao Madriđane u osmini finala elitnog kontinentalnog takmičenja.

-Prošlo je dosta vremena otkad je Real poslednji put igrao u četvrtfinalu Lige šampiona – naveo je Morinjo.

Madriđani su poslednji put ušli među osam najboljih evropskih ekipa u sezoni 2003/2004. Real ove sezone juri i svoj 10. titulu prvaka Evrope, prvu od 2002. godine. Pod Morinjovim vođstvom Real se ove sezone plasirao u finale španskog kupa, ali u prvenstvu ima pet bodova manje od vodeće Barselone.

Povezana vest:  Real posle goleade pobedio Valensiju sa 6:3, Barsa sigurna

Ni Lionu ne „cvetaju ruže“ u prvenstvu Francuske, pošto sa vodećim Lilom zaostaje četiri boda. Ipak, u poslednje dve utakmice ekipa trenera Kloda Pueala postigla je čak osam golova.

-Izgleda da u pravo vreme ulazimo u vrhunsku formu – rekao je brazilski internacionalac i štoper Liona, Kris.

Trener Puel u sutrašnjoj utakmici protiv gostujućeg Reala neće moći da računa na napadača Lisandra Lopeza koji je prošle nedelje povredio kolena. Utakmica se igra sutra od 20.45 na stadionu Žerlan u Lionu.

Povezana vest:  Igrači FK Partizan potpisivali dresove u adidas prodavnici!