Više od osam decenija suza, znoja, a i po koje kapi krvi na travnatim terenima ostavili su oni koji su na sebi imali crveno beli dres. Svi oni, istorija su Crvene Zvezde, ali samo 11 mogu da budu deo idealnog tima. Od prve Zvezdine utakmice pre 78. godina vodi se polemika ko je nabolji napadač, vezista ili golman crveno-belih. Sada, po prvi put, svi navijači i ljubitelji crveno-belih učestvuju u izboru 11 legedni Zvezde preko sajta redstarnft.io  ili preko linka koji vodi direktno na glasanje i na taj način odlučuju ko će biti predstavljen u prvoj NFT kolekciji čije izdavanje je podržao fudbalski klub Crvena Zvezda http://www.crvenazvezdafk.com/scc/vest/14640/Prva-Zvezdina-NFT-kolekcija-izaberi-idealan-tim

Povezana vest:  Luković i Anđelković opet u Zvezdi: Možemo do titule

Kolekcija pod imenom „Povratak šampiona“ predstavlja originalne „digitalne sličice“, NFT, posebno izdizajnirane za ovu priliku u jpg formatu. NFT “sličice” zvezdinih šampiona razlikuju se po dizajnu, tiražu, kao i benefitima koje donose vlasniku. Sve sličice, odnosno, NFT kolekcija podeljena je u četiri kategorije: platinasta, zlatna, srebrna i bronzana. Tako će bronzana kolekcija imati 780, srebrna 100, zlatna 10 primeraka, dok će platinaste sličice biti u tiražu od samo jednog primerka. Vlasnik NFT iz kolekcije „Povratak šampiona” moguće je postati na dva načina: pritiskom na oznaku Mint na sajtu redstarnft.io i to od nedelje 23.04. ili kupovinom, odnosno, prodajom već mintovanih NFT na platformi OpenSea. U zavisnosti od toga koju NFT kolekciju poseduju, vlasnici će pored unikatne slike zvezdinih šampiona dobiti i niz benefita od pogodnosti prilikom kupovine ulaznica, pristupa Muzeju Crvene Zvezde, posedovanja članske karte, pristupa VIP delu na popularnoj Marakani, mogućnosti druženja sa legendarnim i aktuelnim igračima do dobijanja potpisanih ili posebno dizajniranih dresova crveno-belih.

Povezana vest:  Aleks Song suspendovan na tri utakmice

Poput velikih svetskih klubova, FK Crvena Zvezda u saradnji sa kompanijom Mental Storm među prvima u našoj zemlji odlučio je da na digitalan način ovekoveči bogatu istoriju i podseti na sve slavne igrače koji su nosili dres crveno-belih.

Kolekcijom NFT, FK Crvena Zvezda još jednom potvruđuje svoju šampionsku i inovatorsku poziciju u Srbiji i pridružuje se najuspešnijim klubovima u svetu koji kontinuirano vode računa o svojim navijačima.

Povezana vest:  Bolton otpustio trenera Megsona

Nekada smo skupljali sličice, postere, karte za utakmice… Danas sakupljanjem NFT iz kolekcije „Povratak šampiona” postajemo deo Zvezdine istorije!