Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović, na poziv predsednika UEFA Aleksandera Čeferina bili su u utorak u službenoj poseti u Nionu i tom prilikom razgovarali sa prvim čovekom evropske kuće fudbala i njegovim najbližim saradnikom Zoranom Lakovićem.

Džajić i Šurbatović upoznali su predsednika Čeferina sa strateškim ciljevima naše organizacije u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukuturu i travnate podloge, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i mogućnosti da Srbija bude domaćin jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama.
Na sastanku je bilo reči o potencijalnoj kandidaturi Srbije za domaćina U-21 prvenstva Evrope 2027. godine, a konstatovano je da izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta stičemo realne šanse za organizaciju finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija.
Predsednik Čeferin je još jednom pohvalio napore Fudbalskog saveza Srbije koji uz svesrdnu podršku Vlade Republike Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na fudbalskim terenima širom zemlje.
Potvrđeno je još jednom da će 4. oktobra 2023. godine Beograd biti domaćin HET-TRIK Komiteta UEFA, a gotovo je izvesno da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije UEFA takođe održati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Jedna od tema na sastanku čelnika FSS i predsednika UEFA, bila je i potencijalna kandidatura Beograda za organizaciju UEFA Kongresa u narednim godinama.

Povezana vest:  Nikolić: Povratak u srpsku fudbalsku realnost

Foto: UEFA credit