cesc_fabregas

Arsenalu minimalna pobeda protiv Stouk Sitija, ali i povreda Fabregasa

Fudbaleri Arsenala pobedili su Stouk Siti s 1-0 u zaostalom dvoboju 18. kola Premierlige. Približili su se na taj način, s odigranom utakmicom više, na samo bod zaostatka za vodećim Mančester Junajtedom.

Ključni se trenutak utakmice dogodio već u osmom minutu. Posle izvedenog kornera odbijenu je loptu s desne strane nabacio Niklas Bendtner, a glavom je iza leđa bosanskohercegovačkog golmana Asmira Begovića smestio Sebastien Skuilaći. Imale su „topdžije“ do kraja inicijativu, utakmicu su završili sa 71 posto poseda lopte, ali više nijednu nisu pospremili u gol gostiju.

Povezana vest:  Pirlo spreman za meč protiv Monaka

Osim radosti zbog tri boda, navijačima Arsenala ova je utakmica ipak donela i strah budući da je već u 14. minuti igru, zbog zasad nepoznate povrede, morao napustiti kapiten Ces Fabregas. Ukoliko se radi o težoj povredi, biće to veliki udarac za ekipu Arsena Vengera koja će za manje od dve sedmice u gostima kod Barselone braniti prednost 2-1 iz prve utakmice osmine finala Lige šampiona.

Povezana vest:  Pele: Nisam se posvađao sa Tekseirom

Arsenal u Premierligi nije poražen još od 13. decembra, kada ga je na Old Trafordu s 1-0 savladao Mančester Junajted. Od tada je londonski klub nanizao sedam pobeda i tri remija.

Tabela: 1. Manchester United 57 (-1), 2. Arsenal 56, 3. Manchester City 49, 4. Tottenham 47, 5. Chelsea 45 (-1), 6. Liverpool 39…

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Tabele po grupama, posle sedmog dana