FUDBALSKA-LOPTA

Bugarski derbi obezbeđuje 1.300 policajaca

Čak 1.300 policajaca obezbeđivaće bugarski fudbalski derbi između Levskog i CSKA koji je zakazan za 26. februar, saopštili su danas policijski zvaničnici u Sofiji.

Šef sofijske policije Anton Zlatanov izajavio je da su bugarski policajci maksimalno spremni za eventualne ispade huligana i da će ulicama glavnog grada te zemlje u subotu, između ostalih, patrolirati i specijalne ekipe organa za prevenciju nereda.

Povezana vest:  Muškarac pokušao nožem da ubode Žozea Murinja

Zlatanov je dodao da će specijalne policijske jedinice za razbijanje grupa izgrednika biti raspoređene oko stadiona „Georgi Asparuhov“, na kome kao domaćin igra Levski, i u sofijskom kvartu Poduene.

Policija je od čelnika Fudbalskog saveza Bugarske i dva najpopularnija kluba u zemlji zatražila da se početak utakmice zakaže u ranim popodnevnim časovima kako bi se meč završio pre mraka.

Povezana vest:  Australijanci ne žale pare za dobijanje SP

-Ne želimo da budemo odgovorni za eventualne incidente i sukobe huligana – poručio je Zlatanov.

Utakmice između Levskog i CSKA obilovale su incidentima u prethodnom periodu, a najdrastičniji slučaj nasilja desio se 2000. godine kada je u eksploziji bombe poginuo jedan 30. godišnji navijač.

Bugarsko prvenstvo nastavlja se za vikend nakon dva i po meseca zimske pauze. Levski je nakon prvog dela sezone drugi na tabeli, iza vodećeg Liteksa iz Loveča, dok se njegov gradski rival CSKA nalazi na petoj poziciji.

Povezana vest:  Air Serbia iznenadila Tanjug u Planetwin365 Zlatnom kupu