Michael-Laudrup

Laudrup: Barsa je bolja, ali treba sačekati maj

Trener Majorke Mihael Laudrup, tokom igračkee karijere igrao je za Barselonu i Real i veruje da će naslov prvaka Španije i ove sezone osvojiti Katalonci.

Uoči subotnjeg dvoboja 25. kola Primere u kojem njegova Majorka dočekuje Barselonu, 46-godišnji je Danac biranim rečima govorio o ekipi Pepa Gvardiole.

Povezana vest:  Agenti: Eto'o u utorak potpisuje za Anži

-Verujem da će Barselona opet biti prvak jer ima pet bodova više od Reala što joj omogućuje da se još koji put posklizne, za razliku od Madriđana.

Ali, uprkos tome, Laudrup je želio da podseti na još nešto.

-Za španski sam fudbal vezan već 20 godina i nikad nisam video da je borba za naslov odlučena u januaru ili februrau, zato treba sačekati maj – rekao je Laudrup, odgovorivši potom i na pitanje da li je Gvardiolina Barselona bolja od one Krojfove čiji je i sam bio član.

Povezana vest:  Kup Srbije: Partizan kreće od Vodojaža, Zvezda od Trepče

-Današnja Barsa je, kao i ona Rijkardova, bolja od one u kojoj sam ja igrao. Gvardiola ima bolje individualce koji i bez lopte znaju da prave pritisak celo vreme. Ali, moja generacija ima nešto što današnja nikad neće imati – mi smo vladali pre njih – našalio se na kraju Laudrup koji je u katalonskom klubu igrao od 1989. do 1994., kada je prešao u Real.

Povezana vest:  De Jong želi novi ugovor sa Milanom