djokovic_19_04

ATP DUBAI

Treći uzastopni pehar Đokovića u Dubaiju, na redu Davis Cup sa Indijom

Teniser Srbije Novak Đoković uspeo je da osvoji treću uzastopnu titulu na turniru u Dubaiju pošto je danas pobedio Rodžera Federera iz Švajcarske sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Đokoviću je kao pobedniku turnira pripalo 500 ATP bodova i 385.000 dolara.

Najbolje rangirani teniser iz Srbije odlično je počeo meč i već u trećem gemu došao do brejka. Đoković je ubrzo imao novu šansu da Federeru oduzme servis, ali je teniser iz Švajcarske uspeo da smanji na 3:2 u gemovima.

Povezana vest:  Šampionka eliminisana u drugom kolu Vimbldona

Posle 34. minuta igre u prvom setu Đoković je iskoristio drugu set loptu i ponovo oduzeo protivnikom servis za 6:3.

U drugom setu bolje je počeo Federer, koji je poveo sa 3:1 u gemovima. Usledio je, međutim, preokret posle kojeg se Đoković radovao pobedi.

I drugi set Đoković je dobio sa 6:3, posle ukupno sat i deset minuta igre.

Povezana vest:  Srbija savladala Bugarsku na startu Bili Džin king kupa u Antaliji

-Bio je ovo jedan od boljih mečeva koje sam odigrao ove godine. Uvek je veliki izazov igrati protiv Federera i smatram da sam od početka do kraja dobro igrao – rekao je Đoković po završetku meča i dodao:

-Tokom priprema za novu sezonu mnogo sam radio na poboljšanju servisa. Ako hoću da pobeđujem najbolje igrače onda moram odlično da serviram.

Povezana vest:  Troicki u četvrtfinalu Štutgarta

Naredni izazov za Novaka Đokovića biće sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije, koja idućeg vikenda u Novom Sadu dočekuje Indiju.

Đoković je rekao da se raduje okupljanju nacionalnog tima.

Bio je ovo 21. duel Đokovića i Federera, a teniser iz Švajcarske vodi sa 13 pobeda nasrpam Novakovih osam.

Đoković je ove godine pre turnira u Dubaiju osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, a u 12 odigranih mečeva ostvario je isto toliko pobeda.