pavle_ninkov_fk_cz

PRIPREME CRVENE ZVEZDE 2011

Pavle Ninkov: Radujemo se utakmici u Trebinju

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju 27. februara gostuju u Trebinju. Utakmica sa Leotarom zakazana je za 14,00 časova, a domaćini najavljuju da će stadion biti pun.

Humanitarni karakter utakmice koja se igra za pomoć 11-godišnjem Ognjenu Gudelju samo pojačava motiv Zvezdinih fudbalera.

– Lično se radujem odlasku u Trebinje, a vidim da i ostali igrači tako razmišljaju. Igraćemo u gradu koji je crveno-beo i sa klubom sa kojim je Zvezda imala sjajnu saradnju proteklih decenija. Ujedno, ostaćemo u ritmu s obzirom da je šampionat odložen – kaže kapiten Crvene zvezde, Pavle Ninkov.

Povezana vest:  Lipi: Ne vraćam se u Juventus

Iksusni fudbaler ističe da Zvezdi nije smetalo odlaganje šampionata.

– U Beogradu je, kako čujemo, sneg do kolena i tu nema šta da se priča. Jednostavno je glupo igrati u takvim uslovima. Pre svega zbog navijača, kojih bi došlo duplo manje po velikom minusu i snegu, a zna se da smo mi u Zvezdi navikli da igramo pred nekoliko desetina hiljada ljudi. Nadam se samo da će vreme biti bolje sledećeg vikenda. Mislim da ćemo protiv Leotara imati dobru proveru pred start prolećnog dela.

Povezana vest:  Stojanović: Moramo mnogo bolje

Ninkov ističe da prvotimcima znači „osvežavanje“ koje je uveo trener Prosinečki.

– Definitivno dolazimo do daha posle žestokog rada i vraćamo svežinu. Bićemo spremni za Smederevo. Oseća se na svakom igraču da mu prija takmičarski intenzitet rada.

Za desnog beka Crvene zvezde ovo proleće je pod znakom velikog motiva.

– Želim lični uspeh ali i uspeh ekipe. Svi smo u tom raspoloženju. Iako se mnogo pričalo po medijima, nisam otišao ove zime i zato želim da ovo proleće odigram maksimalno kako bih u junu našao angažman koji odgovara i meni i klubu. Naravno, nadam se i trofejima jer oni su poenta sporta.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI, Vilotić: Osećam se kao novi igrač

Ninkov ne želi da se bavi prognozama i obećanjima.

– Nažalost, ne pitamo se samo mi i zato je glupo pričati. Mislim da treba da govorimo na terenu. Znamo svoje ciljeve i ambicije i sve ćemo učiniti da dođemo do pobeda i trofeja. Visoko smo motivisani i ukoliko dobijemo priliku da postanemo lideri nećemo je propustiti kao prošle godine – jasan je Ninkov.