podolski_makiadi

Podolski čuva Keln od ispadanja

 

Fudbaleri Kelna današnjom pobedom na svom terenu protiv Frajburga od 1:0 u meču 24. Kola Bundeslige odmakli su od zone ispadanja. Pobedu „jarčevima“ doneo je reprezentativac Nemačke Lukas Podolski golom u 89. minutu utakmice, na asistenciju Milivoja Novakoviča iz Slovenije.

U današnjim mečevima slavio je i Majnc, sa 2:1 na gostovanju u Hofenhajmu protiv istoimenog kluba. Uzbudljiv finiš te utakmice obeležila su dva gola, po jedan na obe strane. Prvo je Hofenhajm izjednačio zahvaljujući preciznom udarcu Davida Alabe u 83. minutu, a tri minuta kasnije pobedu gostima doneo je Elkin Soto.

Povezana vest:  Suarezu 3,7 miliona evra manja plata u slučaju novog ugriza

Majnc je do vođstva od 1:0 došao golom Andreasa Ivanšica u 23. minutu. Kajzerslautern i Hamburger igrali su bez pobednika 1:1, a reprezentativac Srbije Gojko Kačar proveo je svih 90 minuta na terenu u ekipi Hamburgera.

Istim rezultatom završen je i susret Šalke – Nirnberg, a domaćin je do boda došao golom Raula u 52. minutu. Gosti su vodili od 37. minuta pogotkom Jensa Hegelera. Sa odličnim igrama ove sezone nastavila je ekipa Hanovera, koja je kao gost bila bolja od Sankt Paulija sa 1:0. Jedini gol na tom meču postigao je Kristijan Šulc udarcem glavom u 89. minutu.

Povezana vest:  Vermezović: Jagodina prava provera za revanš sa Tromsom