partizan_vojvodina_kup_polufinale_2011

SENIORI – FINALNI TURNIR 46. KUPA SRBIJE

Partizan prvi finalista

Odbojkaši Partizana plasirali su se u finale 46. Kupa Srbije. Partizan je večeras u Beogradu, u prvom polufinalu, savladao NIS Vojvodinu iz Novog Sada sa 3:1, po setovima 25:15, 21:25, 25:20 i 25:17, posle 92 minuta igre. Utakmicu u dvorani Šumice posmatralo je 900 gledalaca, a sudili su Dejan Jovanović i Vladimir Simonović.

PARTIZAN: MINIĆ, POPOVIĆ, PEŠUT (9), SAMARDŽIĆ, TURANJANIN (6), MIJAILOVIĆ (25), KISIĆ (2), JOKANOVIĆ, ŽARKOVIĆ (7), ATANASIJEVIĆ (21), ILIĆ, BULATOVIĆ. TRENER: MILAN ŽARKOVIĆ.

NIS VOJVODINA: N. ČUBRILO, ŠKUNDRIĆ, SIMEUNOVIĆ (7), PETROVIĆ (13),

MIROSAVLJEVIĆ (6), VESELINOVIĆ (2), IVOVIĆ (14), JOVOVIĆ (1), L. ČUBRILO, MRDAK (1), JOVANOVIĆ (20), KAPUR. TRENERI: NIKOLA SALATIĆ I STRAHINJA KOZIĆ.

Partizan će zasluženo igrati u finalu nacionalnog Kupa, prvi put posle 10 godina. Crno – beli su bili apsolutno superiorni u duelu sa NIS Vojvodinom i pobedom od 3:1 izborili učešće u finalu.

U prvom setu viđena je potpuna dominacija Partizana. Od početka su crno – beli nametnuli svoj stil igre i odličnom igrom, naročito u bloku i odbrani brzo stigli nedostižnu prednost. NIS Vojvodina je pokušavala da pronađe svoju pravu igru, ali je u tome uspevala tek na momente.

Povezana vest:  SENIORI – INDESIT LIGA ŠAMPIONA, Finalni turnir 01. i 02. maja u Lođu

Na početku drugog seta vođena je izjednačena borba, da bi Partizan na prvi tehnički odmor otišao sa tri poena viška (8:5). Ipak, Novosađani su se vratili u igru, pa su crno – beli na drugom tehničkom tajm – autu imali samo poen prednosti. Finiš je doneo nova uzbuđenja. Partizan je vodio sa 19:17, da bi NIS Vojvodina osvojila tri uzastopna poena i preokrenula skor. Usledila je igra poen za poen, da biNovosađni prvi put stekli dva poena prednosti (23:21), posle tajm – auta Partizana i tri set lopte za izjednačenje. Iskoristili su Novosađni prvu i poravnali skor na 1:1 u setovima.

Početak trećeg seta pripao je crno – belima, koji su vodili sa 3:0, 6:4 i 8:5. U nastavku, izabranici Milana Žarkovića su povećali prednost na pet poena (12:7), kada je Nikola Salatić zatražio 30 sekundi odmora. To nije zaustavilo Partizan, koji je, predvođen izvanrednim kapitenom Nikolom Mijailovićem i Aleksandrom Atanasijevićem, na drugi tehnički odomor otišao sa čak sedam poena prednosti (16:9). Partizan je do kraja rutinski čuvao prednost i poveo sa 2:1 u setovima.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Srbija izgubila od Kube u polufinalu SP

Početak četvrtog seta ponovo je pripao crno – belima, koji su opet na prvom tehničkom odomoru imali tri poena više u odnosnu na NIS Vojvodinu (8:5). Isto kao i u trećem setu, Partizan je na drugom tehničkom odmoru imao sedam poena prednosti (16:9), pa se naslućivao prvi finalista Kupa Srbije. Do kraja se igralo uglavnom poen za poen, pa je Partizan sasvim zasluženo obezbedio učešće u finalu 46. Kupa Srbije.

U drugom polufinalu od 20,00 časova igraće Crvena zvezda i Radnički Kredi banka

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Brazil najbolja ekipa

iz Kragujevca.

Finale će se odigrati sutra od 20,00 časova uz direktan prenos na RTS 2.

SENIORI – FINALNI TURNIR 46. KUPA SRBIJE – DVORANA ŠUMICE, BEOGRAD (26. I 27.

FEBRUAR) – REZULTATI I RASPORED UTAKMICA:

POLUFINALE – SUBOTA, 26. FEBRUAR:

PARTIZAN – NIS VOJVODINA NOVI SAD    3:1 (25:15, 21:25, 25:20, 25:17)

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI KREDI BANKA KRAGUJEVAC        20,00 (RTS 2)

NEDELJA, 27. FEBRUAR – FINALE:

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA/RADNIČKI KREDI BANKA KRAGUJEVAC    20,00 (RTS 2)

Utakmice Finalnog turnira 46. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša sudiće Zorica Bjelić, FIVB sudija, Dejan Jovanović, FIVB sudija, Boris Kolarević, međunarodni sudija i Vladimir Simonović, međunarodni sudija.Dragan Tadić, direktor takmičenja OSS, je određen za predsednika žirija, Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL, biće delegat turnira, a Dušan Keser, vrhovni sudija UOSS, vrhovni sudija Finalnog turnira 46. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša. Prof. dr Vladimir Ćuk je određen za kontrolora suđenja UOSS.

{vsig}PARTIZAN_VOJVODINA_KUP_2011{/vsig}