Wayne Rooney of Manchester United celebrates opening goal

Runi: Igram najgoru sezonu u karijeri

-Moram iskreno da priznam da nemam dobru sezonu, verovatno je ova i najgora u mojoj karijeri – rekao je napadač Mančester Junajteda i engleske reprezentacije Vejn Runi.

Ove je sezone 25-godišnjak postigao za njega skromnih osam golova iz šesnaest ligaških nastupa. Poređenja radi, prošle sezone postigao je 26 prvenstvenih pogodaka odigravši 32 utakmice.

-Ono što je u svemu dobro je činjenica da se osećam sveže sada, u trenucima kada druge igrače napadaju povrede i umor. Želim da napravim razliku, igram važnu ulogu u utakmicama koje slede. Gol koji sam postigao makazicama Mančester Sitiju me podigao. Postignut je u važnoj utakmici, a moram reći i da sam ga pogledao nekoliko puta. Ne može mi dosaditi gledati ga.

Povezana vest:  Zaneti: Ne vidim sebe kao trenera

Dobra vest za Mančester Junajted je ta da i uprkos Runijevom skromnijem učinku tima igra vrlo dobro te je vodeći na tabeli.

-Ovo je deo sezone u kojem se obično ‘povučemo’. Želimo nazad naslov prvaka, teško nam je bilo kada nam ga je Čelzi uzeo.

Baš na Stamford Bridgeu će u utorak Junajted odigrati zaostalu utakmicu 18. premierligaškog kola. Na tom stadionu nisu slavili od 2002. godine.

Povezana vest:  Inter i Torino ostvarili nove pobede u Seriji A

-U lošem smo nizu tamo, a ja mislim da nikada u karijeri nisam na Stamford Bridgeu stigao do pobede. Ne vežu me za to mesto lepa sećanja, tamo sam i slomio metatarzalnu kost pre Svetskog prvenstva 2006. I njima je potrebna pobeda, čak i više nego nama. Zato će pritisak biti na londonskoj ekipi. Čudi me što su toliko iza nas, ali njih nikada ne treba otpisati – zaključio je Runi.

Povezana vest:  Ivan Adžić: Stevan Reljić i definitivno poslednje pojačanje

Čelzi aktuelni prvak Premiershipa, trenutno je na petom mestu tabele s 45 bodova iz 26 utakmica. Susret više odigrao je Junajted koji ima 60 bodova.