logo fud savez hrvatske

Hrvati pregazili Koreju u generalki pred meč sa Srbijom

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je danas u prijateljskoj utakmici u Londonu selekciju Južne Koreje sa 4:0. Bila je ovo više nego uspešna generalna proba izabranika selektora Igora Štimca pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo sveta i susret kod kuće sa Srbijom. Igrali su veoma dobro, motivisano i efikasno, pa su mnogo lakše nego što se očekivalo došli do zasluženog trijumfa.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU ŠAMPIONA, Pobede Arsenala, Viktorije Plzenj i lionskog Olimpika

Na stadionu „Krejven Kotidž“ otpor azijske selekcije srušen je već u prvom poluvremenu, kada je stečeno vođstvo od 2:0, da bi u nastavku takođe angažovanom igrom prednost duplirana.

Kapiten Darijo Srna, Josip Šimunić i golman Stipe Pletikosa danas su protiv Južne Koreje odigrali jubilarnu 100. utakmicu u nacionalnom dresu.

Hrvatska – Južna Koreja 4:0 (Mandžukić 30, Srna 38, Jelavić 55, Petrić 85)

Povezana vest:  Ferguson: Nojerove odbrane bile su najbolje koje sam video

Reprezentacija Hrvatske igrala je u sastavu Pletikosa – Srna, Šimunić, Ćorluka, Strinić (od 46. Lovren)- Rakitić, Vukojević, Modrić (od 71. Ademi), Kranjčar (od 58. Samir) – Mandžukić (od 46. Jelavić), Olić (od 46. Petrić). Utakmica između Hrvatske i Srbije u okviru A grupe kvalifikacija za svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu igra se 22. marta u Zagrebu.

Povezana vest:  Predsednik AEK-a osudio napad na Bajevića