Ženska reprezentacija Srbija beleži sjajne rezultate u Ligi nacija, ostvarene su dve pobede, protiv Ukrajine i Grčke, a pred izabranicama selektora Dragiše Zečevića su nova dva ispita, oba protiv Poljske. Prvi meč je na programu 27. oktobra u Poljskoj, drugi četiri dana kasnije u Staroj Pazovi. Nije tajna, pred ove važne duele selekcija se suočava sa mnogo kadrovskih problema. Kako ih prevazići, kako doći do četiri ili šest bodova iz dva duela sa veoma kvalitetnom reprezentacijom Poljske?

„Imamo problema, ali imamo i dobru atmosferu, ona je ključ svega. Mi verujemo da će do prvog meča zdravstveni bilten biti bolji, ali pred nama su dva meča i ja sam uveren da će devojke dati svoj maksimum. Nadam se da ćemo imati dobru uvertiru u Poljskoj pred drugi meč koji nas očekuje u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Uglavnom, devojke su spremen, obavili smo analizu rivala i očekujem povoljan rezultat u Poljskoj“ rekao je Dragiša Zečević.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Dodić očekuje pobedu Jagodine u Požarevcu

Ko je sve pod znakom pitanja?

„Nekoliko devojaka nije sa nama ili imaju problema sa povredama, Aleksandra Lazerević, Oršoja Vajda, Ema Petrović, Anđela Krstić, a čekamo vesti oko Milice Kostić, Sare Pavlović i Jelene Čanković. Nadamo se da će biti sve u redu sa njima, ali sve ostale devojke su spremne. Ponavljam, imamo dve utakmice u kojima vidimo šansu da se domognemo prvog mesta, što je bio naš cilj od prvog dana“

Ukoliko pristup bude bio kao u prve dve utakmice, nema razloga da brinemo za rezultat?

„Apsolutno. Za ovih jedanaest meseci koliko smo zajedno, napredujemo iz meča u meč. Devojke su svesne značaja ovih mečeva i verujem da će biti najbolje kada je najvažnije“ zaključio je Dragiša Zečević.

Marija Ilić ne krije da devojke imaju ogroman motiv…

„Sam rival je motiv, ali još veći je činjenica da igramo dobro. I to nam daje za pravo da verujemo u dobar rezultat u Poljskoj, onda naravno i na našem terenu. Da dobrim ishodima dočekamo kraj godine kao prvaci grupe“ ne krije Marija Ilić.

Povezana vest:  Pantelić ponovo strelac za Olimpijakos

Poljska je direktan rival za mesto koje vodi u A diviziju Lige nacija?

„Dobar rezultat u Poljskoj unači i pune tribine u revanšu koji se igra u Staroj Pazovi. Mislim da smo zaslužile podršku, imamo sjajnu šansu da zajedno sa navijačima ostvarimo rezultat koji je od velike važnosti za ženski fudbal u Srbiji“.

Tijana Filipović je takođe ohrabrena dobrim izdanjima selekcije…

„Idemo na pobedu u Poljskoj, uradićemo sve da to i ostvarimo“

Teren u Poljskoj se pokazao kao taličan, tamo ste slavile protiv Ukrajine?

„Mnogo nam znače dobri uslovi na koje ćemo i tamo naići, sve to nam omogućava da pružimo dobru partiju i osvojimo velika tri boda. Sve bi nam onda bilo lakše pred našom publikom“ ne ostavlja dilemu Tijana Filipović.

Povezana vest:  Tjeri Anri: Atmosfera u reprezentaciji bila je bolesna!

Kapiten Violeta Slović smatra da dobre igre protiv Ukrajine i Grčke treba valorizovati u dva meča protiv Poljske…

„Spremne smo, svesne smo da nas očekuju dva veoma važna meča. Poljska je izuzetan protivnik, ali mi znamo šta nam je cilj, želimo prvo mesto i plasman među najbolje evropske selekcije u Ligi nacija. Fokusirani smo da implementiramo sve što se dogovorimo u svlačionici, prvo u Poljskoj, zatim i pred našom publikom“ jasna je Violeta Slović.

Poljska je skenirana, odakle preti najveća opasnost?

„Definitivno od Eve Pajor koja je jedna od najboljih igračica u Evropi. Imaćemo Nevena (Damjanović) i ja veoma zahtevan zadatak, nadam se da ćemo uspeti da je zaustavimo. Imaju dobar napad, potrudićemo se da neutrališemo njihove vrline, a iskoristimo mane u fazi defanzive“ istakla je Violeta Slović.

Foto: FSS