FSS_logo

MALI FUDBAL

Selektor očekivao lakši plasman na Evropsko prvenstvo

 

Selektor reprezentacije Srbije u malom fudbalu Aca Kovačević ocenio je danas da se ekipa teže nego što je bilo očekivano plasirala na Evropsko prvenstvo, koje će se 2012. godine održati u Hrvatskoj.

-Od početka sam bio optimista, ali stvari su se odvijale drugačije nego što smo planirali – rekao je Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare.

Srbija je na kvalifikacionom turniru u Holandiji prvo igrala nerešeno 3:3 sa domaćinom, potom izgubila od Rusije sa 3:0, da bi na kraju sa 6:0 pobedila Finsku i kao jedna od pet najbolje drugoplasiranih selekcija obezbedila plasman na završni turnir.

Povezana vest:  Denis Bergkamp postao trener

-Nije bio problem u samoj igri, jer igrači poseduju talenat, već u mentalitetu i psihološkom pristupu mečevima. Protiv najjačih selekcija uvek igramo neizvesne utakmice, dok protiv slabijih igrači lošije pristupaju meču – istakao je Kovačević i dodao:

-Radićemo na tome da ekipa odigra što više pripremnih utakmica kako bi stekla iskustvo.

Reprezentacija Srbije u malom fudbalu je plasmanom na završni turnir u Hrvatskoj izborila treće uzastopno učešće na smotri najboljih evropskih selekcija.

Povezana vest:  Verder pobedio i izašao iz opasne zone

-Istakli smo kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2014. godine i zato je sada bilo izuzetno važno da se plasiramo na završni turnir koji će se održati u Zagrebu i Splitu.

Najmlađi igrač u reprezentaciji Marko Pršić osvrnuo se na uzbudljiv meč sa Holandijom.

-Bilo je veoma dramatično. Uspeli smo da izjednačimo posle vođstva domaćina od 2:0, čak smo imali penal za potpuni preokret, ali smo na kraju u poslednjim sekundama utakmice izborili remi. Ostvarili smo, ipak, veliku pobedu protiv Finske i ispunili cilj – istakao je Pršić.

Povezana vest:  Milijaš. Navijači su nam doneli pobedu

Žreb za Evropsko prvenstvo održaće se 9. septembra u Zagrebu, a pored Srbije učestvuju još Rusija, Češka, Ukrajina, Portugal, Hrvatska, Španija, Italija, Slovenija, Rumunija, Azerbejdžan i Turska.