srpski_tim_novi_sad_srb_ind

DAVIS CUP 2011

Troicki: Ne smemo da potcenimo Indiju

 

Teniser Srbije Viktor Troicki izjavio je danas da naredne mečeve Dejvis kupa u Novom Sadu ne bi trebalo potcenjivati, jer „Indija ima veoma neugodan tim“. Dejvis kup reprezentacija Srbije od 4. do 6. marta u Novom Sadu igra sa Indijom, u prvom kulu Svetske grupe.

-Ovo su vrlo važni mečevi. Mislim da su svi shvatili ovaj meč kao nebitan i potcenili Indiju. Mislim da ima neugodan tim, sa jednim od najboljih dublova na svetu i sa singl igracem među prvih 100. Moramo ih prvo dobiti, pa ćemo onda pričati – rekao je Troicki.

Povezana vest:  ATP LONDON, Đoković 23. put protiv Nadala

On je dodao da je „super“ što će ekipa igrati u Novom Sadu posle toliko godina i da se nada da će publika doći u velikom broju da je podrži.

-Sigurno da bi bilo lakše ukoliko bi igrao Novak Đoković, ali imamo kvalitet da pobedimo i bez njega. Sigurno je da neće biti lako – rekao je Troicki.

Teniser Srbije dodao je da je na kraju prošle sezone igrao sjajno i da je nastavio sa dobrim rezultatima i u ovoj godini.

-Osećam se dobro, stigao sam do najbolje pozicije u karijeri, do 18 mesta, što je sjajno. Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i dajem sve od sebe – rekao je Troicki.

Povezana vest:  WT LISTA, Bez promena: Ivanović 16, Janković 21, Jovanovski 77.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović najavio je da će sutra doneti odluku da li će Đoković igrati u meču sa Indijom.

-Čuo sam se sa Novakom, on je u blizini Beograda i sutra ću doneti odluku. Prema pravilima ITF-a, sreda je poslednji dan kada se odluka donosi o tome koja će četiri igrača izaći na teren – rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ekipa je maksimalno koncentrisana na meč, jer igra protiv ozbiljnog protivnika.

-Ne smemo da se opustimo. Pripremamo se isto kao i pred finale protiv Francuske u Beogradu. Veliki su profesionalci u pitanju, imaju kompaktan tim, imaju igrača u prvih 100 u singlu, naravno imaju izuzetan dubl tim. Daćemo svoj maksimum, naravno da idemo na pobedu – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Lajović: Spreman sam, uživanje je biti u srpskom timu

On je naglasio da očekuje da će meč sa Indijom biti atrkativan i uzbudljiv.

-Jedan od najboljih dublova svih vremena – Leandro Paes i Mahes Bupati dolazi u Novi Sad. To će zaista biti atraktivno i biće veliki izazov za Nenada Zimonjića i onoga ko bude igrao sa njim u dublu – rekao je Obradović i dodao da su

-Viktor, Janko i Novak u izuzetnoj formi – i da će to pokušati da iskoristi na nivou reprezentacije.