Ferencvaroš na čelu sa Dejanom Stankovićem ove sezone u Evropi igra vrlo dobro, na pragu je plasmana u nokaut fazu Lige konferencije. Ipak, mnogo toga će zavisiti od duela protiv Čukaričkog u četvrtak uveče od 21 čas u Leskovcu.

– Ovo je možda i najvažnija utakmica. Ni ove prethodne nisu bile lake. Znamo naš cilj i šta nam je činiti. U poslednje vreme igramo dobor, ali malo bodova „uberemo“ posle tih mečeva. Nadam se da ćemo biti pravi. Poznajem dobro ekipu Čukaričkog, kao i predsednika Obradovića i direktora Matijaševića. Rade fenomenalan posao. Retko ko bi imao hrabrosti za tako nešto. Napravili su tim, dobar spoj mladost i iskustva. Znam da će probati da daju sve od sebe da nas pobede. Očekujem dobru utakmicu, spremili smo se – rekao je Dejan Stanković, trener Ferencvaroša.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LŠ, Partizan i Škendija igraju bez gostujućih navijača

Da li očekujete lakšu utakmicu od one u Budimpešti?

– Veoma važna utakmica. Želimo pobedu. Ova grupa je nivo Lige Evrope, a ne Lige konferencije. Čukarički je bio veoma dobar ovde protiv Fjorentine. Moramo da budemo fokusirani, koncentrisani, da poštujemo plan meča. Ferencvaroš je veliki klub i moramo da imamo takav plan.

Šta može ili ko da odluči meč sa Brđanima?

– U Evropi svaki mali detalj može da odluči meč i da tvoj tim zbog sitnice ispadne. Važno je da postignemo gol i da sačuvamo svoj. Imamo brzinu, tehniku, talenat, možda u poslednje tri utakmice nismo uspeli da realizujemo sve šanse, ali igramo dobro. Moramo da imamo taj „ubilački“ instinkt u šesnaestercu.

Da li vas plaši to što Čukarički u ovoj utakmici nema šta da izgubi?

Povezana vest:  Tošić i Tomović: Čekaju nas teški mečevi

– Kad se igra Evropa, ona odnosi mnogo energije i snage. Verujem da će Čukarički iamti uspešnu sezonu, gledajući njihove utakmice, neće biti problema. Pričali smo o tome kada nemaš šta da izgubiš, onda više i rizikuješ na terenu. Mislim da će Čukarički težiti tome, da se pokaže u lepom svetlu. Svaka čast na projetku Galetu Obradoviću i Vladimiru Matijaševiću. U svakom slučaju, biće teško. To su utakmice kada namaš te okove na nogama.

Debitovali ste praktično protiv Čukaričkog na klupi Ferencvaroša, koliko se tim iz Beograda promenio u odnosu na prvu utakmicu?

– Vatreno krštenje sam imao protiv Čukaričkog i kao trener Crvene zvezde, ali i Ferencvaroša. U svakom slučaju ovo jeste drugačij tim. Video sam da su menjali i formaciju, posle teškog rezultata protiv Fjorentine. To je i logično. Poikušavaš da promeniš formaciji. Videćemo kako će izgledati. Neki igrači su sad na novim mestima – zaključio je Stanković.

Povezana vest:  Mesi najplaćeniji fudbaler sveta

Pohvalio je Dejan Stanković izgled novog stadiona u Leskovcu i dodao:

– Lepo je igrati na novom stadion. Srbiji definitivno nedostaje infrastruktura. Kada se pravi novi stadion, onda očekujete i pune tribine, publiku. Ovo je lepo realizovana ideja ideja da se Evropa izmesti iz Beograda i igra ovde. Lep stadion. Polako se poboljšava i infrastruktura u Srbiji? – To je spas za srpski fudbal. Prvo sam u Mađarskoj primetio infrastrukturu. Vidim da niču stadionu i u Srbiji, mogu samo da budem srećan zbog toga. To je motivacija za mlade. Budućnost srpskog fudbala – objasnio je Stanković.

Foto: Ivica Velesinov/FK Čukarički