Čukarički će u četvrtak u Leskovcu na stadionu „Dubočica“ odigrati meč petog kola F grupe protiv Ferencvaroša. Upravo protiv ovog tima Brđani su započeli evropski put u grupnoj fazi, poraženi su tada sa 3:1 u Budimpešti, ali su pružili jednu od najboljih partija u sezoni.

– Pred nama je novi izazov. Igramo protiv velikog tima. Većina igrača su reprezentativci svojih zemalja. Ferencvaroš je favorit, ali i mi imamo nadu, želju i ambicije. Nismo imali vremena mnogo da spremamo ovaj meč. Pokušali smo da se osvežimo posle utakmice u Nišu. U svakom slučaju, izvukili smo pouke iz nekih pretdhonih utakmica. Nadam se povoljnom rezultatu – rekao je Igor Matić, trener Čukaričkog.

Stvarao je Čukarički mnoštvo šansi u prethodnim utakmicama, ali ih kao po pravilu nisu koristili, pa je izostajao rezultat.

– U fudbalu jedino što ne možemo da garantujemo to je rezultat. Verujem u dobru utakmicu i nema razloga za strah. Prvi put smo u grupnoj fazi nekog takmičenja. Verujem da smo izvukli pouke iz prethodnih mečeva. Zato uvek i kažem da ne postoji poraz, već samo lekcije. Poslednju utakmicu u našem prvenstvu smo jako dobro odigrali. Dali smo dva gola. Nismo imali krizu igre, već rezultata.

Povezana vest:  Angažovano 22.000 policajaca za SP u Bogoti

Novinare je zanimalo i da li će proraditi napadači Čukaričkog, Sandej Adetunđi i Mihajlo Cvetković.

– Pokušaćemo nekada i da igramo sa dvojicom napadača. Prezadovoljan sam sa Cvetkovićem. Učestvovao je kod oba gola u Nišu. Radi za ekipu. Dosta dobrih stvari nam donosi. Znam da je posao napadača da daju golove, ali moramo da imamo u vidu da je to dečak od 16 godina. Zadovoljan sam i Adetunđijem. Radi dobro i njegovi golovi će doći. Da smo bar deset odsto prilika realizovali, mi bismo danas bili treći u prvenstvu i uzeli neki bod u Evropi. Bio bih zabrinut da nemamo šanse.

Povezana vest:  Gvardiola: Još uvek nisam odlučio ostajem li u Barseloni

Iskren je Matić, zna da nije baš sve idealno i da će morati da se radi na ispravljanju grešaka.

– Ne bih, recimo bio zadovoljan da igramo loše, a da pobeđujemo. Ima stvari koje moramo da popravimo. Uzeo bih primer i Zvezde koja je odigrala možda i najbolji meč u Evropi, ali nije iskoristila šanse. Za uspeh je potrebna i sreća. U svakom slučaju posvećeni smo 24 sata fudbalu, verujem da će nam se sve vratiti na narednim utakmicama. Nemoguće je da sve uvek bude crno – zaključio je Matić.

Igor Matić, trener Čukaričkog imao je poruku za Leskovčane, pred duel sa ekipom iz Mađarske:

– Želeo bih da se zahvalim ljudima u Leskovcu na dosadašnjoj podršci. Voleo bih da vidim pune tribine i protiv Ferencvaroša, mada znam da je hladno. Našim mladim igračima je neophodna podrška, zato još jednom pozivam publiku da nas podrži. Biće na mukama Igor Matić da sastavi tim za današnji meč.

Povezana vest:  Venger: Čelsi će osvojiti titulu

Nekoliko važnih igrača neće biti u konkurenciji za utakmicu.

– Marko Docić je povredio zadnju ložu, ali osim njega ne mogu da računam ni na Ognjena Vranješa, Vojina Serafimovića, Viktora Rogana koji se razboleo. Od ranije nije sa nama Miladin Stevanović. Luka Stojanović je bio bolesta, ali je doputovao. Vukašin Jovanović je odigrao utakmicu protiv Radničkog, ali nije spreman za 90 minuta, videćemo još. Ostali smo bez oba desna beka, dva štopera. Imamo dva mlada centralna beka Subotića i Kovačevića. Tošić je tu jedini levi bek. Priključili smo timu Lazara Stevanovića, koji je 2005. godište. Dosta kadrovskih problema. Verujem međutim u svakog igrača. Imamo mlad tim, a svakom od njih je potrebna podrška – zaključio je Matić.

Foto: Ivica Veselinov/FK Čukarički