mano_menezes_selektor_brazil_kzn

Menezes izostavio Ronaldinja i Robinja

 

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes objavio je spisak kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Škotske, sa kojeg je izostavio dve velike zvezde, Ronaldinja i Robinja.

Među 24 igrača Menezes nije uvrstio bivšeg i sadašnjeg prvotimca Milana, ali je pozvao Majkona, Lusija i Elana, koji će se u državnom timu pojaviti prvi put od prošlogodišnjeg prvenstva sveta u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Novi kiks Rome, Palermo jedini pobedio

-Ronaldinjo nakon prelaska u Flamengo napreduje i ako nastavi tako da radi prirodno je da će ponovo biti deo reprezentacije. Robinju je, s druge strane, potreban odmor. Ukoliko sve bude u radu, računaću na njega za Kup Amerike u julu – izjavio je brazilski selektor.

Menezes je ukazao je poverenje i mladim talentovanim fudbalerima koji igraju u Brazilu, Nejmaru iz Santosa i Lukašu iz Sao Paula.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Prosinečki se loše oseća, Vukićević zadovoljan

Prijateljska utakmica između Brazila i Škotske zakazana je za 27. mart na stadionu „Emirati“ u Londonu, a Menezes je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Žulio Cezar (Inter), Vitor (Gremio), Žeferson (Botafogo).

Odbrana: Danijel Alveš (Barselona), Majkon (Inter), Marselo (Real Madrid), Andre Santos (Fenerbahče), Lusio (Inter), David Luiz (Čelsi), Tijago Silva (Milan), Luizao (Benfika).

Sredina terena: Lukaš (Liverpul), Ramires (Čelsi), Sandro (Totenhem), Elijas (Atletiko Madrid), Lukaš (Sao Paulo), Enrike (Kruzeiro), Renato Augusto (Bajer Leverkuzen), Žadson (Šahtjor), Elano (Santos).

Povezana vest:  Teri na terenu za tri nedelje

Napadači: Žonas (Valensija), Alešandre Pato (Milan), Nilmar (Viljareal), Nejmar (Santos).