lopta_finale_LS_2011_1

Adidas predstavio zvaničnu fudbalsku loptu za finale Kupa šampiona UEFA 2011 koje se održava na Vembliju, dizajn je inspirisan gradom domaćinom – Londonom

adidas je prikazao zvaničnu fudbalsku loptu za finale Kupa šampiona UEFA 2011 koje se održava 28. maja 2011.  –  adidas Finale London. Finale London su na stadionu Vembli prezentovali Salomon Kalu iz fudbalskog kluba Čelzi i Samir Nasri iz fudbalskog kluba Arsenal,  uoči drugog kruga poslednjih šesnaest mečeva turnira.

adidas Finale London kreirana je na osnovu prepoznatljivog logo-a u obliku zvezde koji je asocijacija na turnir, grafike inspirisane Londonom kao i zvaničnog logo-a i natpisa finala UEFA Lige šampiona 2011. Jedinstvena šara u obliku zvezde istovremeno predstavlja diskretnu vezu sa zastavom Svetog Đorđa preko svojih crvenih linija i dizajna, dok jarko narandžasta zvezda upozorenja, koja se nalazi na vrhu lopte ukazuje na London kao moderan grad pun života. Samir Nasri, napadač Arsenala ovako je prokomentarisao novu loptu: “Adidasova Finale London ima zaista simboličan dizajn i nadam se da ću imati prilike da sa njom igram na finalnom meču UEFA Lige šampiona u maju.”

Povezana vest:  Sasuolo šokirao Milan, Parma bolja od Fiorentine

Vembli stadion, na kome će se odigrati finalni meč, biće domaćin finala kupa Evrope rekordni šesti put, s tim da je ovogodišnje finale prvo koje se organizuje na novom stadionu.

’’Činjenica da se finale UEFA Lige šampiona 2011 odrzava na Vembliju je ogromna motivacija za timove iz Londona koji se takmiče i  odlično je što je adidas napravio loptu sa tako slikovitim dizajnom kako bi obeležio ovaj događaj, “ prokomentarisao je napadač Čelzija Salomon Kalu.

Povezana vest:  Artur Boruc prešao iz Seltika u Fiorentinu

Direktor UEFA takmičenja Đorđo Marketi rekao je: “Finale UEFA Lige šampiona je vrhunac evropskog klupskog fudbala i jako je lepo videti da adidasov Finale London, zvanična lopta i simbol takmičenja jedinstvenim dizajnom slavi ovaj događaj.”

adidasov Finale London je šesnaesta po redu zvanična  fudbalska lopta proizvedena za takmicenje UEFA Lige šampiona, što je rezultat bogate istorije adidasovog fudbalskog programa. Od 1970. godine sve zvanične fudbalske lopte svih važnijih turnira UEFA i FIFA se kreiraju u adidasu,  a već drugu godinu za redom adidas je “Zvanični snabdevač” fudbalske lopte za Afrički kup nacija.

adidasov Finale London naći će se  na fudbalskom terenu 28. maja na finalnom meču UEFA Lige šampiona, a već sada se može kupiti u adidasovim radnjama i kod odabranih distributera.

Povezana vest:  Bekenbauer: Mesi bi se uklopio u naš tim, Ronaldo ne

adidasova proizvodnja zvanične fudbalske lopte od 1970. godine

Iskustvo adidasa u proizvodnji fudbalskih rekvizita je nemerljivo.  Adidas proizvodi fudbalske lopte još od 1963. godine i danas je vodeći svetski proizvođač, koji uvek predstavlja inovativne tehnologije. Od 1970. godine adidas snabdeva sve važnije turnire UEFA i FIFA, a od 2006. je takođe i zvanični snabdevač fudbalske lopte za sve utakmice UEFA Lige šampiona.  Adidasova fudbalska lopta za finale UEFA Lige šampiona se koristi od sezone 2000/2001. Od 2008. godine adidas je istovremeno i zvanični snabdevač fudbalske lopte za Afrički kup nacija koji organizuje Africka fudbalska konfederacija – Confédération Africaine de Football (CAF).