robert_prosinecki_kzn

Đurović šef stručnog štaba, Prosinečki trener

 

Generalni sekretar zajednice prvoligaša Miodrag Janković izjavio je jutros da će šef stručnog štaba Crvene Zvezde u današnjem duelu tog kluba sa Smederevom biti Žarko Đurović, dok će Robert Prosinečki biti prvi trener.

Janković je gostujući na RTS-u rekao da je Crvena zvezda aplicirala da Prosinečki, nekadašnji fudbaler a od ove zime i trener crveno-belih, dobije trenersku licencu i da očekuje da taj proces bude okončan u što skorijem periodu.

Povezana vest:  Garsija: Velika avantura koja se prerano završila

-Mislim da će Prosinečki dobiti neophodnu licencu možda i do kraja ovog meseca – kazao je Janković i dodao da će bivši fudbaler, Crvene zvezde, Real Madrida i Barselone nastaviti trenersko školovanje u Srbiji.

Upitan za stanje terena na superligaškim stadionima uoči današnjeg početka prolećneg dela prvenstva, Janković je rekao da je najkritičnija situacija na stadionima OFK Beograda i Čukarički Stankoma, i da će Zajednica prvoligaša danas pregledati te terene i utvrditi da li postoje uslovi za igru.

Povezana vest:  Guangdžou Fuli hoće da dovede Ronaldinja

-Najkritičnije je na Omladinskom stadionu (stadion OFK Beograda), na kome je očišćen sneg, ali je i dalje ostao debeo sloj leda – kazao je Janković.

Prolećna polusezona Superlige, čiji je početak bio odložen zbog snežnih padavina treću godinu uzastopno, počeće danas utakmicama 16. kola, u kome crveno-beli dočekuju Smeredevce na beogradskoj „Marakani“, a aktuelni šampion Srbije, Partizan, gostuje Inđiji.

Povezana vest:  Pastore na pozajmici u Romi?