fifa

Pokrenut disciplinski postupak protiv šestorice sudija

 

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da je povodom navoda o mogućem nameštanju rezultata pokrenula disciplinski postupak protiv šestorice sudija koji su prošlog meseca sudili dve međunarodne prijateljske utakmice.

U saopštenju se navodi da se radi o dve prijateljske utakmice koje su odigrane 9. februara u Antaliji, Bolivija – Letonija i Estonija – Bugarska.

Povezana vest:  Muslin: Optimista sam kada vidim moje igrače

Fifi ukazano na neuobičajena klađenja na te dve utakmice, zbog čega je svetska kuća fudbala odlučila da sprovede istragu, a žalbe su poslala i sva četiri fudbalska saveza čije su reprezentacije igrale te mečeve, dodaje se. Bugarska i Estonija odigrale su 2:2, dok je Letonija pobedila Boliviju sa 2:1, a svih sedam golova postignuto je iz jedanaesteraca.

Povezana vest:  Florenci: Zaslužili smo zvižduke

-Fifa je pokrenula disciplinski postupak protiv šestorice sudija koji su sudili na prijateljskim utakmicama A selekcija Bolivija-Letonija i Estonija-Bugarska, koje su odigrane u Antaliji 9. februara 2011. godine – navodi se u saopštenju.

-Pokrenuli smo postupak nakon što smo pregledali svu dokumentaciju I informacije koje smo dobili, u vezi sa mogućim nameštanjem rezultata tih utakmica. Postupak će sprovesti Disciplinski komitet Fife – dodaje se.

Povezana vest:  Mesi najbolji igrač Svetskog klupskog prvenstva

Obe utakmice organizovala je agencija sa Tajlanda „Futi sport internešnal“, preko jednog menadžera iz Rusije koji ima licencu Fife. Prema pravilima o privatnosti, Fifa nije saopštila imena sudija, niti iz koje su zemlje.

Prošlog meseca Fudbalski savez Mađarske suspendovao je sudiju Kolosa Lenđela, koji je sudio jedan od ta dva meča.