OttoRehhagelI_selektor_grcka

Mediji: Rehagel zamena za Magata u Šalkeu

 

Uprava fudbalskog bundesligaša Šalkea otpustiće Feliksa Magata, a njegov posao do kraja sezone obavljaće Oto Rehagel, preneo je danas list Bild. Prethodnih dana mediji u Nemačkoj spekulisali su da će klub iz Gelzenkirhena na kraju sezone otpustiti Magata, ali predsednik Šalkea Klemens Tonies rekao je danas da klub uskoro mora da donese odluku.

Povezana vest:  Lalatović: Trebaju nam pobede

Šalke se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u revanš utakmici na svom terenu pobedio Valensiju sa 3:1. U prvom meču bilo je 1:1.

-Moramo odmah da donesemo odluku, bez obzira na naše igre i rezultate u Ligi šampiona. Ova situacija utiče na klub i izaziva mnogo nemira – rekao je Tonies za Kiker.

Povezana vest:  Kosanović: Moramo se okrenuti obavezama

Mediji su naveli da je Magat, pored podrške uprave kluba, izgubio I podršku jednog od najboljih fudbalera Šalkea Manuela Nojera.

Bild je naveo da će Magata na klupi Šalkea zameniti 72-godišnji Rehagel, koji će tu funkciju obavljati do kraja sezone. On je u karijeri, pored ostalih klubova, predvodio Bajern iz Minehna, Verder iz Bremena, Kajzerslautern, Borusiju iz Dortmunda, kao i reprezentaciju Grčke.

Povezana vest:  Lešnjak: Psihološki teška utakmica protiv Javora, nadamo se bodovima

Magat jutros nije predvodio ekipu na treningu, a sa igračima su radili njegovi pomoćnici.