bogdanovic_arsic_orlovi

Orlovi optužuju Karadžića za Đenovu, traže ostavku

Navijački klub „Orlovi“ pozvao je danas predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića da podnese ostavku zato što je, kako tvrde, direktno odgovoran za incident u Đenovi i prekid utakmice Italija – Srbija, 12. oktobra prošle godine.

Generalni sekretar fan kluba „Orlovi“ Boban Bogdanović rekao je na konferenciji za novinare u Medija centru da je Karadžić – posle incidenta u Đenovi – svu krivicu prebacio na navijače, a državu iskoristio kao svoj štit.

Po njegovim tvrdnjama, predsednik UEFA Mišel Platini je prilikom nedavne posete predsedniku Srbije Borisu Tadiću doneo dokaze o nameštanju utakmica u Srbiji, koje je dobio od predstavnika „Orlova“ u Nionu, Švajcarska, u sedištu UEFA.

Povezana vest:  Kristić: Pobeda nad OFK Beogradom za povratak samopouzdanja

Konferenciju za novinare je obeležio verbaulni duel između Bogdanovića i potpredsednika FSS Dragana Đorđevića, koji se neočekivano pojavio među novinarima.

-Pozivam gospodina Đorđevića da otvoreno kaže sa kim su on, predsednik Saveza Karadžic i generalni sekretar Laković imali sastanak u hotelu Hajat veče uoči utakmice sa Estonijom, da kaže ko im je rekao da će izgubiti tu utakmicu i upozorio na moguće incidente u Đenovi – rekao je Bogdanović.

Povezana vest:  Bekam na prstu istetovirao ime ćerke

On je zatražio od Tomislava Karadzića da podnese ostavku i raspiše vanredne izbore na svim nivoima u FSS.

-To je jedino rešenje, u protivnom – izgubićemo srpski fudbal zauvek – rekao je Bogdanović.

On je najavio skoro održavanje Srpskog navijačkog kongresa, na kome će se osim članova „Orlova“ pojaviti i predstavnici navijača svih naših najvažnijih klubova, kao i navijači iz dijaspore.

-Objavićemo deklaraciju, na kojoj ćemo izneti stav navijača o FSS i tražićemo dijalog kao način za resavanje problema. Takođe, želimo da postavimo pitanje od kojih sredstava će se pokrivati redovni godišnji troskovi Kuće fudbala u Staroj Pazovi koji iznose oko 2.800.000 evra godišnje . poručio je Bogdanović.

Povezana vest:  Roben: Dajte nam Barselonu ili Real

Na danasnjoj konferenciji za medije bilo je najavljeno i da će o navodnim malverzacijama prilikom izgradnje Kuće fudbala govoriti i predsednik Opštinskog Fudbalskog saveza Cveja Gajić, ali on se ipak nije pojavio.

-Gospodin Gajić je prethodne večeri bio izložen neviđenim pritiscima od strane čelnika Fudbalskog saveza i zato nije došao – objasnio je Bogdanović.