kleo_fk_partizan20. KOLO JELEN SUPER LIGE

Pobeda Partizana u Novom Sadu

 

Fudbaleri Partizana pobedili su u sredu u Novom Sadu ekipu Vojvodine sa 2:1 u derbi utakmici 20. kola Super lige i preuzeli prvu poziciju na tabeli od Crvene zvezde, koja u sredu uveče dočekuje Smederevo.

Partizan je odličnu igru u prvom poluvremenu krunisao u 45. minutu, kada je ponovo Lomić centrirao i još jednom je najviši u skoku bio Kleo. Ekipa Vojvodine zaigrala je mnogo ofanzivnije u drugom poluvremenu, a zaostatak su smanjili u 56. minutu, kada je asistenciju Janka Tumbasovića iskoristio Mario Đurovski i pogodio sa desetak metara. Do kraja utakmice obe ekipe imale su nekoliko dobrih prilika za gol, a Vojvodini je u sudijskoj nadoknadi vremena poništen gol zbog ofsajda u kojem se našao strelac Slaven Stjepanović.

Povezana vest:  "Večiti derbi" u subotu od 18 sati

Prvi poraz u prolećnom delu šampionata doživeo je Metalac, protiv kojeg je na Karaburmi slavio OFK Beograd sa 3:2. Važnu pobedu u borbi za opstanak zabeležio je Hajduk, koji je u Kuli bio bolji od subotičkog Spartaka sa 2:1. Gosti su poveli pogotkom Marka Mirića u 33. minutu, a potom je Dejan Kekezović golovima u 49. i 78. minutu doneo Hajduku preokret i bodove. Utakmice Borac-Rad i Javor-Jagodina završene su bez golova, a pobednika nije bilo ni u duelu Mladog radnika i Metalca, koji su odigrali 1:1.

Povezana vest:  Lam brani Gomeza od navijača