Detalj sa utakmice.Američki fudbal

Počinje NLS 2010

U nedelju 28. marta na Atletskom stadionu u Kraljevu sa početkom u 15 časova počeće utakmica između Kraljevo Royal CrownsPožarevac Outlaws. Istog dana u 13 časova, će se na terenu Sportskog centra “Mladost” u Pančevu, po prvi put u svojim klubskim istorijama sastati i ekipe Pančevo PanthersČačak Angel Warriors.

Ove dve utakmice će označiti početak zvaničnog domaćeg takmičenja u američkom fudbalu u 2010. godini, Nacionalnoj Ligi Srbije, koje okuplja sedam najboljih domaćih timova, a koje se odigrava pod pokroviteljstvom Saveza američkog fudbala Srbije – SAFS.

Kraljevčanima i požarevljanima ovo nije prvi duel, tradicija je na strani Kraljevčana koji su do sada protiv požarevačke ekipe nizali samo pobede, ipak “Odmetnici” ulaze u ovo gostovanje sa dosta optimizma:

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Flahau domaćin dve trke Svetskog kupa umesto Ofteršvanga

“U toku zimskog perioda imali smo intezivne pripreme i igrači su veoma željni novih utakmica i izazova. Poštujemo protivnika, ali u Kraljevo dolazimo sa velikom željom za pobedom i maksimalno ćemo se potruditi da to i ostvarimo”, kaže Predrag Rajičić-Rajan, predsednik i igrački veteran Požarevac Outlaws.

Kraljevčani u takmičenje ulaze dobro pripremljeni, sa daleko dubljim rosterom nego u prošloj NLS sezoni. Najveće pojačanje za ovu ekipu pred početak sezone stiglo je u vidu još jednog američkog igrača iz prve NCAA divizije, Kirka Bensona koji će igrati u odbrani “Kruna” na MLB poziciji, a tu je i američki trener Džoš Hepner, koji je i prošle dve NLS sezone igrao na poziciji DE.

“Očekujem ulazak u Play Off. Ove godine u tom pravcu idemo. Ja ću dati sve od sebe da svoje „Krune“ dovedem do tamo. Smatram da smo ove godine znatno bolji nego prošle i što se tiče i iskustva i igrača i taktike i verujem u svoje saigrače!”, kaže QB ovog tima Strahinja Stepović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglaši Eđšega iznedili Kraljevo, kuglašice Eđšega odnele bod Apatinkama u Super ligama Srbije!

Sličnog mišljenja je i iskusni LB “Kruna” Darko Tripković:

“Prvo očekujem da pokažemo koliko smo radili pred sezonu, da se rad, red i disciplina uveliko isplati i da će se mešavina mladosti i iskustva pokazati kao dobitna kombinacija naših trenera. Drugo šta očekujem od svog tima je da u sledećoj utakmici kao i svim ostalim utakmicama odigramo sa punim srcem, damo 120 % sebe i pobeda ne može da izostane…Dakle očekujem pobede”.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršer u Leviju nastavio dominaciju

Osim pojačanja iz Amerike, tim “Kruna” čine pioniri američkog fudbala u Kraljevu i dosta dobrih juniora, a od aprila meseca timu će se pridružtit i jedan mladi igrač iz Španije, Lazar Milićević koji je karijeru do sada gradio u klubu američkog fudbala “Badalona Dracs”, nadomak Barselone.

Sve ovo obećava veoma zanimljivu i uspešnu sezonu za tim iz grada na Ibru.

Utakmica prvog kola NLS između timova Beograd Blue DragonsKlek Knights sporazumno je odložena za april mesec zbog obaveza Beograđana u Evropskoj ligi američkog fudbala – EFL, a aktuelni prvak SrbijeKragujevac Wild Boars, koji zbog sistema takmičenja, pauzira prvo kolo, uključiće se u drugoj rundi NLS dočekujući tim Kraljevo Royal Crowns.