gasic i perun

Bratislav Gašić: Želimo moderan spoj politike,sportista i privrede 

Gradonačelnik Kruševca, potpredsednik SNS i dugogodišnji član Upravnog odbora fudbalskog kluba Napredak Bratislav Gašić rekao je da, ukoliko bude izabran za predsedika Teniskog saveza Srbije (TSS), želi da napravi moderan spoj politike, sportista i privrede.
Gašić bi posle sledeće Skupštine TSS mogao da zameni aktuelnog predsednika Vuka Jeremića, a inicijativa da on bude kandidat za to mesto potekla je, prema njegovim rečima, od grupe teniskih klubova pre mesec i po dana.
Prema pisanju medija, Gašićevu kandidaturu, koja još nije zvanična, već su podržali počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović, kao i predsednik UO TSS Toplica Spasojević.
-Kao odgovoran čovek prvo sam želeo da popričam sa svima koji čine TŠ, pre svega sa našom sportskom legendom Bobom Živojinovićem, koji je počasni predsednik saveza, kao i sa porodicom Đoković, i mi smo obavili te razgovore oko izborne skupštine – rekao je Gašić.
On kaže da je razgovarao i sa Vukom Jeremićem kome je rekao da ?može i da ostane, ako misli da tu funkciju može da vrši na pravi način?.
-Ne želimo da uradimo ništa što bi se kosilo sa demokratskim principom. Želimo, za razliku od naših prethodnika, da napravimo jedan moderan spoj politike, sportista i privrede – objasnio je Gašić i dodao da bi on jako voleo da što više ljudi izađe sa svojim predlozima i da se za tu funkciju kandiduju svi koji misle da mogu bolje i više.
Upitan koja će biti uloga politike, potpredsednik SNS je objasnio da bi ona trebalo da poveže privredu, sport, Ministarstvo omladine i sporta. Komentarišući da su prethodnih godina perjanicu srpskog sporta činili kolektivni sportovi poput košarke, vaterpola i odbojke, Gašić kaže da je sada došlo vreme kada teniseri pronose slavu Srbije širom sveta, te da zaslužuju da imaju i kvalitetno rukovodstvo.
Ukoliko postane predsednik TSS, ističe da će mu prioritet biti izgradnja Nacionalne kuće tenisa, o kojoj se govorilo u prethodnoh 20 godina, a da još uvek „ni temelji nisu postavljeni“.
To naši sportisti, Novak, Janko, Viktor, Ana, Jelena zaslužuju da imaju, smatra Gašić.
-Ako rezultat novog rukovodstva prati vrhunske rezultate naših tenisera i ukoliko se napravi jedan takav teniski kompleks, ja ću biti prezadovoljan? – istakao je Gašić.
Govoreći o ostalim prioritetima, Gašić je napomenuo da je u TSS veoma teška situacija, da zaposleni mesecima nisu primili plate, kao i da je potrebno da se obezbede finansijska sredstva za Dejvis kup.
On navodi da će, ukoliko postane predsednik TSS, insistirati na tome da on napravi svoj tim ljudi, jer, kako je rekao „neću da prihvatim da budem marioneta, da se slikam, a da nema rezultata“.
Gašić je član Upravnog odbora FK Napredak, četiri godine je bio direktor škole fudbala tog kluba kada je, kako je napomenuo, omladinska škola imala najbolje rezultate, a obavljao je i dužnost člana skupštine i Nadzornog odbora Odbojkaškog saveza SCG.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir na fajnal foru Lige šampiona, Beograd ispao