felix-magath_schalke

Navijači Šalkea traže ostavke čelnika kluba

Nezadovoljni navijači nemačkog fudbalskog bundesligaša Šalkea zatražili su danas ostavke predsednika kluba Klemensa Tenisa i članova uprave zbog loših rezultata u ovoj sezoni.

Najvernije pristalice kluba iz Gelzenkirhena smatraju da izabranici trenera Feliksa Magata ne reprezentuju „kraljevsko plave“ na potrebnom nivou i pored činjenice da je Šalke pre tri dana izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, a prošle sedmice eliminisao ekipu minhenskog Bajerna u polufinalu nacionalnog Kupa.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE, Rezervni golman Kolumbije pozitivna na doping testu

Prema Statutu Šlalkea postupak za sazivanje vanredne izborne skupštine kluba može da se pokrene u slučaju da iza inicijative stane najmanje deset posto članova, odnosno oko 9.300 ljudi.

Prema pisanju nemačkih medija, navijači su do jutros sakupili približno 1.100 potpisa za sazivanje vanredne skupštine, a njihova akcija biće nastavljena i narednih dana. Pristalice aktuelnog vicešampiona Nemačke očekuju da će prikupiti veliki broj potpisa uoči današnje prvenstvene utakmice protiv Ajntrahta iz Frankfurta.

Povezana vest:  Uskoro izgradnja reflektora na Gradskom stadionu u Užicu

Vođe navijača pozvale su trenera Magata na sastanak sa ciljem da se razjasni situacija u vezi sa njegovim eventualnim ostankom na klupi Šalkea.