jose-mourinho_real_1

Senzacionalni povratnici u Premiership: Leman iz penzije na gol Arsenala, Murinjo u Čeliju?

Žoze Murinjo i Jens Leman, svakako jedne od figura koje su obeležile Premiership u prošlom desetleću, spremaju se na povratak na „mesto sreće“.

Murinjo je na Ostrvu na klupi Čelzija između 2004. i 2007. godine osvojio šest trofeja, između kojih su i dva uzastopna premierligaška naslova 2005. i 2006., ali je propustio da osvoji Ligu šmampiona, što ga je kasnije koštalo gubitka posla.

Harizmatični Portugalac nikad nije skrivao želju za povratkom u Premiership, a Sun piše da planira da se vrati već ovog leta iako ima još troipogodišnji važeći ugovor s Realom. Navodno mu ponuda iz Engleske ne manjka, a spominju se Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted i Čelzi.

Povezana vest:  Postavljen kamen temeljac za izgradnju reflektora u Užicu

-Murinjo je velik trener i u Čelziju je željen. Radio bih s njim u svako doba, iako znam da će to biti teško ostvarivo – prenosi londonski dnevnik izjavu Čelzijevog napadača Fernanda Toresa.

Bivši nemački fudbalski vratar Jens Leman (41) mogao bi nakratko da prekine svoju mirovinu i ponovo obući dres svog bivšeg kluba Arsenala, piše Daily Mail.

Povezana vest:  Tri gola Ronalda u pobedi Reala nad Alavesom

Nedavno se Leman vratio u London kako bi ispekao trenerski zanat uz londonsku ekipu, a sada se pojavila opcija da se ponovo aktivira usled krize koju „topdžije“ imaju s golmanima. Naime, u poslednje vreme prvi Arsenalov golman Vojćeh Šćešnji pauziraće između četiri i šest nedelja zbog povrede prsta, dok su Lukaš Fabijanski i Vito Manone povređeni.

Povezana vest:  Morinjo: Siti je dokumentarcem pokazao da ne može da kupi klasu

Zdrav je jedino Španac Manuel Almunia, a u slučaju njegove povrede Venger bi na gol morao da pošalje nekog od „golobradih“ mladića koji igraju na pozajmci u drugim klubovima.

Leman je boje Arsenala branio od 2003. do 2008. godine, nakon čega je još igrao dve godine za Štutgart i onda se penzionisao na kraju prošle sezone. U slučaju povratka prekaljeni Nemac, koji je upisao 61 nastup u dresu „elfa“ potpisao bi saradnju do kraja sezone.