robben_rincon_bajer_hsv

Ubedljiva pobeda Bajerna, treći poraz Dortmunda

Fudbaleri Bajerna iz Minhena ubedljivo su danas pobedili Hamburger na svom terenu sa 6:0 u utakmici 26. kola nemačkog prvenstva, dok je lider šampionata Borusija iz Dortmunda doživela treći poraz u šampionatu.

Ekipu Bajerna predvodio je Arjen Roben sa tri gola, a u strelce su se upisali još Frenk Riberi i Tomas Miler. Poslednji pogodak na meču u Minhenu bio je autogol Heika Vestermana.

Povezana vest:  Bundes liga, rezultati utakmica 18. kola

Borusija iz Dortmunda je kao gost poražena od Hofenhajma, ali to neće ugroziti vodeću poziciju na kojoj se „milioneri“ odavno nalaze. Jedini gol u toj utakmici postigao je Vedad Ibišević u 63. minutu.

Borusija iz Dortmunda je prva na tabeli sa 61 bodom i ima 12 više od Bajera iz Leverkuzena koji sutra igra meč 26. kola protiv Majnca.

Povezana vest:  Menez povredio primicač

Šalke je posle pobede u Ligi šampiona protiv Valensije i plasmana u četvrtfinale tog takmičenja danas bio bolji od Ajntrahta iz

Frankfurta sa 2:1. Pobedu domaćinu doneli su Hurado i Haristeas, dok je gol za goste postigao Cavelas.

Istim rezultatom (2:1) Kajzerslautern je na svom terenu pobedio Frajburg, a Nirnberg kao gost ekipu Volfsburga.

Verder i Borusija iz Menhengladbaha odigrali su u Bremenu nerešeno 1:1. Domaći su poveli u 39. minutu golom Sandra Vagnera, a izjednačio je Dante u poslednjem minutu.

Povezana vest:  Vojvodina slavila protiv OFK Beograda

Verder se tako popeo sa 15. na 12. mesto na tabeli sa 29 bodova, dok je Borusija iz Menhengladbaha ostala poslednja sa 23 boda.