kup_derbi_agrobanka

LAV KUP SRBIJE

Stanojević i Prosinečki očekuju dobru igru i dosta golova

 

Treneri beogradskih večitih rivala Partizana i Crvene zvezdem, Aleksandar Stanojević i Robert Prosinečki rekli su danas da u polufinalu kupa Srbije očekuju dosta golova i meč u kojem će uživati svi navijači.

-Pretpostavljam da će ovaj derbi doneti golove i verujem da će na tribinama sve proći u najboljem redu. Nadam se da će navijači da nam daju pozitivnu energiju. Hoću da na terenu pokažemo šta možemo i, uz vitešku borbu, neka pobedi bolji – rekao je Stanojević na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Trofej u kupu brane fudbaleri Crvene zvezde, koji su prošle godine u finalu ubedljivo savladali Vojvodinu sa 3:0.

-Nadam se otvorenoj, takmičarskoj utakmici sa mnogo golova. Verujem da će ljudi uživati. Želimo da Zvezda u kupu napravi nešto veliko, ali ne bi trebalo zaboraviti da se ništa neće rešiti sutra, već se igra i revanš utakmica – istakao je Prosinečki.

Povezana vest:  Drulović: Igraćemo sve bolje

Trener crveno-belih, kao i pred prethodne mečeve, otkrio je već danas u kojem sastavu će ekipa igrati u sredu.

-Problema sa povredama imaju Li Adi i Uroš Ćosić. Ipak, očekujem da ćemo igrati u sastavu Stamenković, Ninkov, Ćosić, Adi, Tošić, Mijailović, Kadu, Evandro, Borha, Jevtić i Koroman – naveo je Prosinečki.

-Dobro je, pogodio sam, jedino nisam bio siguran da li će igrati Andrija Kaluđerović u napadu – uz osmeh je prokomentarisao trener Partizana Stanojević.

Ni on nije želeo da „sakrije karte“ i najavio je da će Partizan najverovatnije igrati u sastavu: Stojković, Lazevski, Krstajić, Savić, Miljković, Petrovic, Vukić, Ilić, Babović, Iliev i Tejgo.

Jedini problem, prema rečima Stanojevića, je Vukićeva povreda primicača zbog čega bi umesto njega mogao da zaigra Milan Smiljanić.

U drugom polufinalu igraće Sloboda Sevojno-Vojvodina, prvi meč je u sredu u Lučanima, a revanš je 6. aprila u Novom Sadu.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Pobede Čelsija i Benfike, poraz Napolija

-Čekaju nas dve velike utakmice za ovu generaciju igrač Vojvodine. Imamo velike ambicije, a naša želja je da se plasiramo u finale. Idemo korak po korak, Sloboda Sevojno zaslužuje poštovanje i znamo da nam nimalo neće biti lako – istakao je trener Vojvodine Zoran Milinković.

Strateg Slobode Sevojno Ljubiša Stamenković rekao je da mu je drago što je njegova ekipa plasman u polufinale našla mesto „u kremu srpskog fudbala“.

-Znam kako je voditi ekipu u finalu, to sam uradio sa Sevojnom i pre dve godine. Poslednjih 20 dana smo imali nekih problema, pojedini igrači imaju grip. Pokušaćemo da se izborimo za što bolji rezultat u revanšu – kazao je Stamenković.

Zajedničkoj konferenciji prisustvovali su i igrači sve četiri ekipe Mladen Krstajić (Partizan), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Željko Brkić (Vojvodina) i Igor Stanisavljević (Sloboda Sevojno).

Kapiten crno-belih Krstajić je rekao da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu, pošto su i Partizan i Crvena zvezda zabeležili po tri pobede na početku drugog dela prvenstva. Kapiten Crvene zvezde Pavle Ninkov kazao je da će „kao i svaki derbi, ovaj u sredu biti neizvestan i težak“.

Povezana vest:  Luka Milivojević: Krstajić laže

Golman i kapiten Vojvodine Brkić podsetio je da je kup takmičenje u kojem se često događaju iznenađenja, dok je igrač Slobode Sevojno Stanisavljević obećao navijačima da će ekipa učiniti sve da ponovi uspeh iz 2009. i plasira se u finale.

Svi učesnici polufinala kupa pridružili su se apelu Fudbalskog saveza Srbije navijačima da utakmice prođu bez incidenata i da sve bude „u cilju promocije srpskog klupskog fudbala na najbolji način“.

Konferencija počela je minutom ćutanja u znak sećanja na fudbalskog trenera Žarka Solda, koji je u subotu umro dok je vodio ekipu Timoka u prijateljskoj utakmici.

Utakmica Sloboda Sevojno-Vojvodina igra se u sredu od 14 sati, a duel Partizan-Crvena zvezda od 17 sati. Revanš mečevi su 6. aprila.

kup_derbi_agrobanka_1