Goran-Pandev-001

LIGA ŠAMPIONA

Pandev spasio Inter

 

Bajern – Inter 2:3 (prvi meč  1:0)

(Gomez 21, Miler 31 – Eto 4, Snajder 63, Pandev 88. )

Kralj nije mrtav, živeo kralj i Pandev! Šok utakmica na Alijanc Areni ostaće zauvek u sećanju igračima Bajerna koji su 88. Minuta imali u rukama četvrtfinale Lige  šampiona ali im je sve nade uništio evrogolom Makedonac, koji pre projektiva Nemcima nije četiri godine  dao pogodak u najkvalitetnijem takmičenju.

Povezana vest:  Nastavlja se akcija „Od Lavova za Zvezdu i Partizan” i naredne sezone

Već u četvrtom minutu Inter postiže gol preko  Samujela Etoa, koji je odlično iskoristio dodavanja Dejana Stankovića i Gorana Pandeva. Kamerunac  se sakrio iza leđa defanzivaca Bajerna, tako da mu nije bilo teško da iskoristi sjajnu dubinsku loptu.

Posle poluprilike Gomeza u desetom minutu, isti igrač je kao i u Milanu iskoristio novi kiks golmana Intera Žulia Cezara tako da je doneo neopisivu radost domaćim navijačima. Nesigurni golman je u 31. minutu ponovo morao da vadi loptu iz mreže. Asistenciju Robena po levoj strani pokušao je da preseče Lusio, ali je umesto toga samo još bolje uposlio Tomasa Milera koji je rutinski savladao golmana Intera. Razigrani Bavarci do kraja poluvremena još nekoliko puta su zapretili Italijanima, koji su delovali smušeno u odnosu na domaće igrače.U sivilo ekipe u prvom poluvremenu uklopio se i kapiten ekipe  Dejan Stanković, koga je zamenio u 51. Minutu Kutinjo.

Povezana vest:  Brazilci traže pomoć za antidoping testiranje na Mundijalu

Nastavak meča nije doneo neku blistavu igru Italijana, koji su ipak uspeli da se plasiraju među osam najboljih ekipa,mada su jedva šutnuli tri puta u gol domaćih, pre svega zahvaljujući kukavičluku Bavaraca. Kada su mogli i morali da zgraze šampiona Evrope, puleni Luja Van Gala su se uplašili, što je prvo iskoristio Snajder u  63. a zatim i Goran Pandev u 88. Minutu.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati i tabela posle 6. kola