Carlos Tevez_1

Grondona želi Tevesa u reprezentaciji

 

Predsednik Fudbalskog saveza Argentine Žulio Grondona rekao je danas da bi želeo da se igrač Mančester sitija Karlos Teves vrati u reprezentaciju.

Selektor Argentine Serhio Batista nije pozvao Tevesa, ali ni napadača Atletiko Madrida Serhija Aguera u tim za prijateljske utakmice sa selekcijama SAD i Kostarike, koje će se igrati krajem meseca. Grondona je nagovestio da selektor time nije nameravao da kazni Tevesa zbog toga što je propustio prijateljsku utakmicu sa Brazilom prošlog novembra.

Povezana vest:  Prosinečki: Video sam probleme, vreme je da se rešavaju

Teves je, takođe, propustio prijateljski meč protiv Portugala, prošlog meseca, u kome su „gaučosi“ pobedili sa 2:1.

-Teves igra na poziciji (napadača) za koju se mnogo fudbalera bori, a selektor mora da vidi kako svako od njih igra, kako bi mogao da odluči. Prethodni sukob zbog toga što prošli put nije pozvan u nacionalni tim je okončan – rekao je Grondona za Radio Del Plata.

Povezana vest:  Gvardiola: Uživam sa porodicom u Njujorku

Grondona je rekao da se nada da će Teves biti u timu Argentine za Kup Amerike, kontinentalno takmičenje koje će se igrati od 1. do 24. jula u Argentini.

-Molim boga da Teves igra na Kupu Amerike. Dugo poznajem tog dečka, koji je igrao u svim reprezentativnim selekcijama. Kako mogu da ga ne želim u timu? – rekao je Grondona.

Povezana vest:  Ronaldo na čelu Organizacionog odbora SP 2014.