aleksandar_stanojevic_kup_derbi

KUP SRBIJE

Stanojević očekuje gol u revanšu, Prosinečki bolju igru

Trener Partizanovih fudbalera Aleksandar Stanojević zadovoljan je posle današnje pobede svog tima protiv Crvene zvezde, ali je ocenio da ukoliko ne postignu gol u revanšu na Marakani crno-beli ni ne zaslužuju plasman u finale.

Njegov kolega na klupi Zvezde Robert Prosinečki smatra da su crveno-beli u prvom poluvremenu prikazali najbolju partiju od kada je on trener.

Partizan je kao domaćin pobedio Crvenu zvezdu u prvom meču polufinala Kupa Srbije sa 2:0, golovima Prinsa Tejga.

-Zadovoljan sam rezultatom iako smo u prvom delu utakmice imali dosta problema – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

-Pretpostavio sam da će Zvezda imati veći posed lopte, ali uspeli smo da se konsolidujemo i zaigramo čvršće u odbrani. Mogli smo da damo još neki gol, ali i gosti su mogli da postignu pogodak. Derbi je bio odličan. Zasluženo smo pobedili, ali ako na Marakani ne možemo da damo gol, onda ne treba da idemo dalje – dodao je on.

Povezana vest:  Žezualdo Fereira novi trener Panatinaikosa

Stanojević je rekao da ne očekuje da će Prosinečki menjati mnogo toga u igri svog tima kada se ove dve ekipe ponovo sretnu 6. aprila.

-Verujem da će Zvezda u revanšu igrati na isti način i pokušati da pas igrom dođe do gola. Očekujem da će i revanš biti odlična utakmica, a mi ni tada nećemo igrati zatvoreno – istakao je trener crno-belih.

Stanojević je dodao da bi njegov tim igrao drugačije da je Zvonimir Vukić bio spreman za meč, a najavio je i da bi Adija mogao da bude starter u nedelju u susretu 19. kola Super lige sa Radom na Banjici.

Robert Prosinečki je čestitao Partizanu pobedu i ocenio da su njegovi igrači odlično odigrali prvo poluvreme utakmice.

Povezana vest:  Mančester junajted bez Nanija protiv Aston Vile

-Bili smo bolji u tom periodu igre, ali nismo iskoristili nekoliko šansi. U nastavku smo brzo primili drugi gol i to nas je iseklo – istakao je Prosinečki.

Zvezdin trener rekao je da „još ništa nije gotovo“, jer se igra i drugi meč.

-Biće mnogo teško. Ipak, verujem da možemo do podviga i plasmana u finale – kazao je on.

Prosinečki se osvrnuo i na promašaje napadača Borhe koji je imao tri odlične prilike.

-Posao svakog napadača je da daje golove, ali ne mogu da budem nezadovoljan njegovom željom i borbenošću. Falila nam je završnica, a uprkos tome, da je Borha iskoristio šansu u finišu prvog dela, drugačije bismo sada pričali“, rekao je Prosinečki i dodao da je učešće u derbiju sa Partizanom u ulozi trenera novo iskustvo za njega.

Prosinečki je kao igrač nosio dres Zvezde u periodu od 1987. do 1991. godine.

Povezana vest:  Žreb osmine finala Kupa Srbije u ponedeljak

Napadač Partizana Ivica Iliev ocenio je da je ovaj duel „večitih“ bio bolji od nekih prethodnih.

-Posle dužeg vremena mislim da su navijači mogli da uživaju u atraktivnoj igri. Imamo još 90 minuta na Marakani i definitivno još nije kraj. Zadovoljan sam što smo posle Klea dobili još jednog odličnog golgetera kao što je Tejgo – rekao je Iliev.

Vezista Crvene zvezde Ognjen Koroman istakao je da su crno-beli zasluženo pobedili.

-Sreća naša pa ima i revanš u kojem ćemo imati priliku da se vratimo u igru. Definitivno nas je presekao drugi gol Tejgoa nakon koga nismo uspeli da se vratimo u meč. Igrali smo i igraćemo našu igru, stvarali smo šanse, ali ne znam kako ih nismo iskoristili – rekao je Koroman.

Revanš meč igra se 6. aprila na stadionu Crvene zvezde.

PHOTO: ataimages.rs