Hoenes: Greška je bila dati SP Južnoafričkoj Republici

 

logo_SP_futbal_2010_afrika-Predsednik FIFA Joseph Blatter napravio je veliku grešku kada je dopustio da Južnoafrička Republika bude izabrana za domaćina svetskog prvenstva 2010. – izjavio je u sredu predsednik nemačkog prvoligaša Bayerna Uli Hoenes

Hoeness je izjavio za lokalni list Münchner Merkur da neće putovati u Južnoafričku Republiku na prvenstvo koje će se održavati od 11. juna do 11. jul zbog sigurnosnih problema, ali i slabe prodaje ulaznica.

Povezana vest:  Blater želi da se utakmice ne odlučuju penalima

-Nikada nisam bio pristalica svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ili Africi uopšte dok god sigurnosni uslovi ne budu 100 posto rešeni. Blatter je hto da to bude tako i ja sam uvek verovao da je pogriješio. Sada treba izvući najbolje iz toga, ali mislim da je i Blatter shvatio da je davanje domaćinstva Južnoafričkoj Republici jedna od najvećih pogrešnih odluka koju je doneo – rekao je Hoenes.

Povezana vest:  Bivši ruski reprezentativac preminuo u 44. godini

Sigurnosna pitanja su uvek ključna oko organizacije velikih događaja baš kao što je svetsko prvenstvo, a posebno su ta pitanja postala aktuelna kada su ubijene tri osobe u napadu na autobus togoanske fudbalske reprezentacije na Afričkom kupu nacija početkom ovog meseca.