Sevilja i Rasing u polufinalu Kupa

 

spanija_logoSevilja i Rasing Santander su prvi polufinalisti španskog Kupa Kralja. Obe ekipe su obranile prednost iz prvih susreta, a posebno je uverljiv bio Rasing na gostovanju kod Osasune.

Osasuna i Racing, prvi susedi na lestvici Primere su odmerili snage u kup takmičenju. Rasing je u Pamplonu sa sobom doneo pogodak prednosti iz prvog susreta, a Osasuna je verovala u pobedu koja bi joj donela polufinale. Međutim, snovi Osasune o prolazu su se vrlo brzo rasplinuli.

Povezana vest:  Šimić: Nije tragedija ako Jagodina ne izađe u Evropu

Već u šestoj minuti meča, gosti su povećali svoju ukupnu prednost. Xisko Himenez je doveo Rasing u vođstvo. Domaći su se jedva oporavili od šoka kad su dobili novi udarac. U 23. minuti Brazilac Enrikue je praktički odlučio pobednika ovog kup dvoboja. Tačku na i je u 78. minuti postavila nova nada španskog fudbala Serđo Kanales za kojeg se sve više raspituju najveći evropski klubovi. Kanales će u februaru napuniti devetnaest godina.

Povezana vest:  Otkazan susret Elgin Cityja i Glasgow Rangersa iz bezbednosnih razloga

Sevilja je u revanšu na domaćem terenu imala velikih 3:0 iz prvog susreta u La Korunji i time u najvećoj meri rešila pitanje polufinalista. Deportivo, koji odlično igra u Primeri, se ipak s pobedom uspeo oprostiti od Kupa Kralja, ali do nadoknade od tri gola zaostatka se nije moglo. Jedini pogodak na utakmici je postigao napadač gostiju Bodipo koji inače nije u prvom planu kod trenera Lotine.

Povezana vest:  Real Madrid Bajernu nudi 30 miliona evra za Manuela Nojera

Kup Kralja, 1/4 finala, revanš mečevi: Osasuna – Rasing 0:3, Sevilla – Deportivo 0:1