sep_blater

Mohamed bin Haman se kandidovao za predsednika FIFA

 

Predsednik azijske fudbalske federacije (AFC) Mohamed bin Haman potvrdio je danas da će se kandidovati za mesto predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA), preneli su mediji. Izbori će se održati 1. juna, a Bin Haman je za sada jedini protivkandidat Sepu Blateru koji se na funkciji prvog čoveka svetske kuće fudbala nalazi već 13 godina.

Povezana vest:  Škotski biznismen želi da kupi Glazgov Rendžerse

-Posle pažljivog proučavanja i brojnih konsultacija, a vođen ljubavlju i strašću prema fudbalu, odlučio sam da se kandidujem za predsednika FIFA – rekao je 61-godišnji Mohamed bin Haman.

Bin Haman je ocenio da ima 50 odsto šansi da pobedi Blatera, a rekao je da će ako bude izabran za novog predsednika uvesti određene promene u Izvršnom odboru FIFA. Po njegovom mišljenju IO bi trebalo da ima 41 člana, umesto sadašnja 24.

Povezana vest:  Ronaldo predvodi Portugalce, Santoš vratio Karvalja

Evropa bi dobila 12 umesto trenutnih osam predstavnika, Južna Amerika četiri umesto tri, Afrika i Azija osam umesto četiri, Severna i Centrala Amerika i Karibi koji čine jednu federaciju šest umesto tri, a Okeanija dva člana.

Ako bude pobedio na izborima Mohamed bin Haman postaće tek drugi predsednik FIFA koji nije Evropljanin. Od prethodnih osam to je bio samo Žoao Avelanž iz Brazila.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Rusije zbog nereda u Marseju