jelensuperliga logo

JELEN SUPERLIGA

Derbi 19. kola igra se na Banjici

 

Derbi meč 19. kola fudbalskog prvenstva Srbije igra se u nedelju na Banjici gde ekipa Rada dočekuje Partizan. Crno-beli dolaze posle pobede u duelu sa Crvenom zvezdom od 2:0 u prvom meču polufinala kupa Srbije, a u prethodne tri utakmice prolećnog dela Superlige ostvarili su maksimalan učinak.

Rad je, takođe, neporažen, ali je u prošlom kolu u Lučanima igrao nerešeno 0:0 sa Slobodom Sevojno. Prethodno su „građevinari“ pobedili Metalac (2:0) i Čukarički (3:0).

Sa tri pobede u prolećni deo ušli su još fudbaleri Crvene zvezde I Vojvodine. Beogradski crveno-beli na svom stadionu u nedelju dočekuju BSK iz Borče, koji je upisao dva remija i poraz, dok Vojvodina u Novom Sadu igra protiv poslednjeplasiranog Čukaričkog.

Povezana vest:  Marković se vraća na teren: Nadam se da je sve loše iza mene

Spartak iz Subotice nije primio gol u prethodne tri utakmice, ali je samo jednom pobedio. Posle 0:0 sa BSK-om i Javorom, Subotičani su bili bolji od Čukaričkog sa 2:0. U 19. kolu Spartak igra na svom terenu protiv Metalca koji se nalazi na samo bod od zone ispadanja.

OFK Beograd kojem je prošlog vikenda u finišu utakmice izmakao bod na gostovanju Partizanu, sutra dočekuje Hajduk. Gosti iz Kule u sredu su pobedili Inđiju sa 2:1 u meču 18. kola koji je ranije bio odložen zbog bolesti igrača Hajduka. Bio je to tek drugi trijumf Kuljana ove sezone.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Islanđani iznenadili Portugal

Inđija će posle tri poraza, od Partizana, Zvezde i Hajduka, sutra pokušati da do prvih bodova ovog proleća dođe na gostovanju u Jagodini.

Domaćin u ovom meču prethodno kolo izgubio je na svom terenu od Crvene zvezde sa 2:0.

Sloboda Sevojno koja se nalazi na šestom mestu tabele u prošla dva meča nije postigla gol. Lošu seriju igrači kluba iz Užica pokušaće da prekinu na gostovanju u Čačku, ekipi Borca.

Povezana vest:  EURO 2016, PAROVI ČETVRTFINALA, Island protiv Francuske, Italija sa Nemačkom

Smederevo će u subotu od 15 sati na svom stadinu dočekati Javor sa namerom da postigne prvi gol ovog proleća. Gosti iz Ivanjice nalaze se na sedmom mestu Superlige sa bodom više od Smederevaca, a u grad na Dunavu dolaze posle dva remije i poraza od Vojvodine u prošlom kolu.

Prvi meč 19. kola igraće se u Čačku gde Borac u 13 sati dočekuje Slobodu Sevojno. Ostali sutrašnji dueli počinju u 15:00, dok se u nedelju u 14:00 sastaju Rad – Partizan, a u 19:00 Crvena zvezda i BSK.