Serhio Ramos

Čelzi spreman da ponudi 35 miliona evra za Serhija Ramosa

Londonski Čelzi ne odustaje od svoje politike kakvu upražnjava zadnjih sezona, a to je kupovina jakih igrača i pritom trošenje velikog broja miliona.

Engleski i španski mediji tako navode da će tokom leta Čelzi pokušati u svoje redove dovesti 24-godišnjeg Serhija Ramosa. Pri tome je Čelzi spreman izdvojiti čak 35 miliona evra.

Povezana vest:  Salcburg izbacio Lacio, Arsenal izbegao poraz u Moskvi

Podsetimo da je čelništvo Evropske fudbalske organizacije (UEFA) bilo zabrinuto scenarijem koji se događao u režiji Čelzija, tokom poslednjih sati januarskog prelaznog roka ove godine. Naime, tada je klub, koji je pod vlasništvom ruskog bogataša Romana Abramoviča, za 58,5 miliona evra potpisao ugovor sa španskim reprezentativcem Fernandom Toresa koji je stigao iz redova Liverpula, a doveo je i Brazilca Davida Luisa iz Benfike i to za 25 miliona evra.

Povezana vest:  Ignjovski potpisao trogodišnji ugovor sa Verderom

Potrošila je, tako ekipa sa Stamford Bridgea skoro 85 miliona evra u samo nekoliko sati. UEFA-u zabrinjava i ta činjenica (već se godinama trude da smanje takve megalomanske transfere), ali mnogo više to što Čelzi u poslednje vreme posluje u debelom minusu. Naime, zadnja fiskalna godina, koja se u Engleskoj obračunava od 1. jula jedne do 30. juna iduće godine, označila je Čelziju nešto veći minus od 80 miliona evra. U UEFA-i se pitaju kako ekipa koja ima takav dug i minus unutar 24 sata može napraviti dva transfera koja upravo izjednačavaju tu cifru.

Povezana vest:  Arnautović izvređao policajca

Ali, ni tokom leta Čelzi neće odustati od onoga po čemu je prepoznatljiv. Kupovaće, dakle, i dalje za veliki novac.