cesc_fabregas

Arsenal će prodati Fabregasa za 45 miliona funti

Uprava Arsenala dozvoliće fudbaleru Sesku Fabregasu da na leto pređe u Barselonu, ako španski klub za njega plati 45 miliona funti, preneli su britanski mediji.

Sajt Gol preneo je da bi uprava Arsenala pristala da proda Barseloni 23-godišnjeg igrača za 45 miliona funti, pošto je svesna da postoje male šanse da ga i sledeće sezone, protiv njegove volje, zadrži u klubu.

Povezana vest:  FSS: Izborna Skupština Partizana do 24. juna

Fabregas je u nekoliko navrata rekao da želi da se vrati u španski klub, koji je napustio 2003. godine kada je imao 16 godina.

Uprava Arsenala i trener Arsen Venger su prošlog leta bili ljuti na Barselonu jer su putem medija slali ponude za Fabregasa koje londonski klub nije želeo ni da razmatra.

Povezana vest:  Hidink će voditi Obalu Slonovače na SP

Barselona je prvo poslala 29 miliona funti, a drugi put uvećala je ponudu za četiri miliona, ali je uprava Arsenala i to odbila.

-I Arsenal je klub koji prodaje igrače, a svaki fudbaler ima svoju cenu. Barselona prošlog leta nije poslala odgovarajuću ponudu, ali mislim da će ga uprava pustiti da ode ako španski klub ponudi onoliko koliko Fabregas vredi – oko 45 miliona funti – rekao je izvor blizak Arsenalu.

Povezana vest:  Španski mediji: Vilja prelazi u Njujork Siti

Fabregasov ugovor sa Arsenalom ističe za četiri godine, a španski reprezentativac nedeljno prima 110.000 funti.