ekipa_2_kolo

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Saša Ilić: Igrom i pameću do pobede

 

Dan pred revanš meč sa Genkom, najmerodavniji za ocene i očekivanja, je svakako i najiskusniji – kapiten Ilić. Pored igračke klase koju poseduje, Sale je i kao mlad igrač posedovao tu crtu smirenosti u igri, koja je davala ton prethodnim generacijama Partizana, a bogami i današnjoj. Svi igrači obožavaju kapitena, znaju kakva je igračka veličina, a uzdaju se i u njegovo bogato internacionalno iskustvo, posebno kada su u pitanju mečevi ovakvog naboja.

Povezana vest:  Suspendovan tehnički direktor FFF

– Kako doći do pobede? Pošto imamo negativan rezultat iz prvog meča, a revanš je za nas najvažnija utakmica u sezoni, neophodno je da u meč uđemo strpljivo i bez jurnjave. Po sastavu koji bude izveo Stanojević, savetima koje nam bude podelio pred meč i onoga što će od nas tražiti, znaćemo kako treba odigrati. Moje je mišljenje da ovom meču treba prići sa pozitivnom energijom, maksimalno agresivno i da taktički korektno odradimo posao na terenu. To bi trebalo da rezultira povoljnim ishodom po nas, iako igramo protiv odlične ekipe, čije su kvalitete  pojedini mediji minulih dana umanjivali, uzevši kao reper prvi naš meč u Genku. Ja znam da je Genk odlična ekipa, ali mi smo im odlično isparirali pošto ih je Stanojević ’snimio’ do tančina. Mi smo sve instrukcije trenera spoveli većim delom meča, osujetili njihove najbolje odlike u igri i onda je mnogim laicima izgledalo da imamo posla sa prosečnom ekipom. Nije baš tako!

Povezana vest:  Poznati potencijalni rivali Partizana u kvalifikacijama

Jedan od najiskusnijih igrača u ekipi Saša Ilić nastavlja izlaganje.

-Verujem, ako u revanšu većinu dobrih stvari ponovimo, posebno taktičke finese, a svoju igru nadogradimo  u nekim segmentima, da smo na najboljem putu da ostvarimo po nas povoljan rezultat. Normalno, tu dodajem i faktor sreće, koji je neizbežan u ovakvim ’stresnim’ mečevima, a ogroman vetar u leđa dobićemo sa punih tribina, što bi mogao da bude iks faktor u konačnom raspletu – veli Ilić.

Povezana vest:  Real dobar i bez Ronalda