Lekari zaustavili otok, Kabanasovo stanje i dalje kritično
FUDBALSKA-LOPTALekari koji se bore za život fudbalera Salvadora Kabanasa saopštili su danas da su zaustavili otok oko mozga paragvajskog reprezentativca, pogođenog u glavu iz pištolja u jednom baru u Meksiko sitiju.
Lekar Enrike Martines je rekao novinarima da se Kabanasovo stanje stabilizovalo što je napredak u odnosu na juče, kada je počeo da mu raste otok oko mozga pošto su lekari smanjili sedative.
Kabanas je ranjen neposredno u ponedeljak. On igra za meksički klub Amerika, a prvi je strelac reprezentacije Paragvaja, koja će u junu zaigrati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.
Tužilac je objavio ime prvoosumnjičenog još u utorak, posle pregleda sigurnosnih snimaka, ali policija još nije navela da ga je uhapsila.
Glavni lekar je rekao da je situacija zadovoljavajuća i da 29-godišnji igrač ima dobar otok krvi u mozak. Martines je negirao da će igrač biti prebačen u Paragvaj.
-Pozitivno je reagovao na glasove majke i supruge kada smo mu smanjili nivo sedativa u utorak, ali to je izazvalo oticanje u sredu. Nema komplikacija, ali stanje je i dalje kritično. Definitivno nije gore – rekao je Martines.
Lekari su nekoliko sati posle operacije pokušali da izvade metak, ali su odlučili da je to previše rizično.
Kabanas je pogođen iz neposredne blizine u toaletu jednog bara u bogatijem predgrađu Meksiko sitija. Policija je navela da napad možda ima veze sa raspravom koju je igračev šurak imao sa jednom Kubankom i prvim osumnjičenim, Balderasom Garsom.
Kabanas je bio u baru sa svojom suprugom i njenim bratom.
U Meksiku igra od 2003. godine. Za to vreme postigao je 125 golova u 218 utakmica. Za reprezentaciju Paragvaja postigao je 10 golova i očekivalo se da bude predvodnik nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.
Povezana vest:  VESTI IZ FUDBALA,Španija