mauro-zarate

Palermo šokirao lidera Milana, pobeda Lacija nad Ćezenom

Odigrane su dve utakmice 30. kola italijanskog fudbalskog prvenstva. U obe su pobede ostvarili domaćini s minimalnih 1-0, pa je tako Palermo na stadionu Renza Barbere slavio protiv Milana, a Lacio na Olimpicu protiv Ćezene.

Jedini gol za pobedu Palerma nad vodećom ekipom prvenstvene tabele postigao je rumunski defanzivac Dorin Goian u 10. minuti postigavši svoj prvenac u dresu Sicilijanaca otkako je 2009. stigao iz Steaue. Dogodilo se to nakon akcije kojoj je prethodio korner. Đulijo Miljaćio glavom je prosledio ubacivanje s desne strane pred gol Milana, a tamo je neodlučni Mark van Bomel, umesto da izbije loptu, signalizirao ofsajd. Videosnimak je jasno pokazao da ofsajda nije bilo, a Goian je neometan levicom zatresao mrežu Kristijana Abiatija. Milan je do kraja bio prilično jalov u napadu i izostanak suspendovanog Zlatana Ibrahimovića jasno se osetio u igri „rossonera“.

Povezana vest:  Rumunska štampa kritikuje Mutua

Valja reći da je ovo Milanu tek četvrti poraz u sezoni i prvi ligaški nakon 18. decembra prošle godine kada su također s 1-0 izgubili na San Siru od Rome. S druge strane, Palermo je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza i s tri osvojena boda skočio s devetog na sedmo mesto na tabeli.

Druga utakmica također je odlučena ranim golom, a postigao ga je argentinski napadač Mauro Zarate već u 2. minutu.

Povezana vest:  Kros: Odličan završetak fenomenalne godine